Slavna kuharica Martha Stewart puna je odličnih savjeta za bolja i ukusnija jela. Svaki njezin savjet pomno se prati i isprobava, a zaključak je – Martha zna što radi!
Najnoviji trik koji je Martha Stewart podijelila sa svojim pratiteljima je – njezin trik zahvaljujući kojem je baš svaki put njezina slanina savršeno hrskava. Otkrila je kako slaninu peče u pećnici, na papiru za pečenje i tako se rješava viška masnoće iz slanine.
Uz sve prednosti koje ima ova metoda pečenja slanine, Martha objašnjava i kako, dok ti se slanina peče u pećnici, ti možeš obaviti masu drugih stvari u kuhinji. Logično, zar ne?!
I na kraju krajeva, rezultat je puno hrskavija slanina koja će oduševiti sve ljubitelje hrskave slanine koju obično jedemo za doručak, no sjajna je i natrgana u nekoj salati ili na vrh jela kojim želimo impresionirati svoje goste.
Marthin recept za savršeno hrskavu slaninu iz pećnice
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Pleh obloži papirom za pečenje, po njemu razdijeli trakice slanine. Pripazi da se trakice slanine ne dodiruju u plehu.
- Preko slanine možeš staviti drugi pleh pa će rezultat biti ranije i još hrskavija slanina iz pećnice.
- Peci oko 15 minuta, odnosno dok se slanina lijepo ne zazlati.
- Kad izvadiš slaninu iz pećnice stavi je na kuhinjski papir da se upije više masnoće.
Savjet više: Sačuvaj masnoću od slanine koja ostane na papiru za pečenje. Stavi je u staklenku, dobro poklopi, i kad se potpuno ohladi spremi u hladnjak. Takva masnoće puna je okus, a možeš je primjerice koristiti za pečenje jaja, krumpira, ili pa za dinstanje luka kad pripremaš neki umak, ragu ili varivo.
Imamo još odličnih savjeta i recepata čija je autorica Martha Stewart...