Sočne, debele američke palačinke odavno su nam poznate zbog svoje spužvaste teksture i divnih okusa. Pripremaju se jednostavno, a ono što nas posebno oduševljava jest činjenica da ih možete kombinirati s omiljenim namirnicama već kod pripreme same smjese, ali i kod odabira preljeva.
Amerikanci ih još vruće premazuju maslacem, a zatim im dodaju javorov sirup što je odlična ideja u slučaju da posjedujete sve sastojke. Premazivanje još vrućih palačinki maslacem dat će im na sočnosti, pa taj korak nikako nemojte preskočiti, a umjesto javorovim sirupom, preliti ih možete i kakvim dobrim čokoladnim preljevom, premazati džemom, karamelom, maslacima na bazi orašastih plodova...
Klasični recept za američke palačinke već smo vam otkrili, a sada je došao red i na one nešto drugačije, s omiljenim sezonskim sastojcima, one koje mirišu još slasnije. Upravo su takve palačinke s bundevom po receptu naše blogerice Janette Razum.
Kada smo kod sezonskih okusa, tu su i fantastične debele palačinke s rumom, ali i one koje griju na najslađi način. Kombinacija đumbira, meda, cimeta, klinčića i muškatnog oraščića donijet će u vašu kuhinju divne, blagdanske mirise. Poslužite ih uz šalicu vrućeg čaja ili kave i uživanje u zimskim danima može početi.
Želite li uživati u nešto laganijoj varijanti okusa, svakako se bacite na pripremu palačinki od limuna i maka kolumnistice Tihane s bloga Strawberry Soup ili se okrenite zdravijoj varijanti američkih palačinka zbog koje nećete osjećati grižnju savjesti čak ni nakon što očistite cijeli tanjur do zadnje mrlje.
Laganije okuse donijet će i palačinke s kokosom, one koje podsjećaju na toplije dane. Dodajte im bijelu čokoladu, pokoju kockicu svježeg voća kao što su mango, kiwi ili banana ili jednostavno sve začinite javorovim sirupom ili sličnim dodatkom.
Za kraj smo ostavili najbolje od najboljeg, čokoladne palačinke kojima je tako teško odoljeti. Uz ovu će se kombinaciju okusa najbolje složiti orašasti plodovi dok za preljev možete koristiti i tek aromatizirani med.
Dobar tek!