Špajza 14. prosinca 2018.

Najslasnije ideje: Američke palačinke na 7 sjajnih načina

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što kuhinju ispune divnim mirisima, američke palačinke idealna su poslastica i zbog svoje sposobnosti da u njih upakirate baš sve što vam padne na pamet. Od voća, orašastih plodova, pa do ultimativnih čokoladnih zalogaja. Donosimo vam listu sjajnih ideja!

Sočne, debele američke palačinke odavno su nam poznate zbog svoje spužvaste teksture i divnih okusa. Pripremaju se jednostavno, a ono što nas posebno oduševljava jest činjenica da ih možete kombinirati s omiljenim namirnicama već kod pripreme same smjese, ali i kod odabira preljeva.

 

američke palačinke Možda vas zanima... Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio! Recepti

 

Amerikanci ih još vruće premazuju maslacem, a zatim im dodaju javorov sirup što je odlična ideja u slučaju da posjedujete sve sastojke. Premazivanje još vrućih palačinki maslacem dat će im na sočnosti, pa taj korak nikako nemojte preskočiti, a umjesto javorovim sirupom, preliti ih možete i kakvim dobrim čokoladnim preljevom, premazati džemom, karamelom, maslacima na bazi orašastih plodova...

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Klasični recept za američke palačinke već smo vam otkrili, a sada je došao red i na one nešto drugačije, s omiljenim sezonskim sastojcima, one koje mirišu još slasnije. Upravo su takve palačinke s bundevom po receptu naše blogerice Janette Razum. 

 

Možda vas zanima... Novo ruho deserta: Palačinke od bundeve Kolumne

 

Kada smo kod sezonskih okusa, tu su i fantastične debele palačinke s rumom, ali i one koje griju na najslađi način. Kombinacija đumbira, meda, cimeta, klinčića i muškatnog oraščića donijet će u vašu kuhinju divne, blagdanske mirise. Poslužite ih uz šalicu vrućeg čaja ili kave i uživanje u zimskim danima može početi.

 

Možda vas zanima... Aromatične američke palačinke s kremom od ruma Recepti Možda vas zanima... Male, debele i sočne: Palačinke s đumbirom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Želite li uživati u nešto laganijoj varijanti okusa, svakako se bacite na pripremu palačinki od limuna i maka kolumnistice Tihane s bloga Strawberry Soup ili se okrenite zdravijoj varijanti američkih palačinka zbog koje nećete osjećati grižnju savjesti čak ni nakon što očistite cijeli tanjur do zadnje mrlje.

 

Možda vas zanima... Američke palačinke s limunom i makom Kolumne Možda vas zanima... Integralne američke palačinke sa sezonskim bobicama Kolumne

 

Laganije okuse donijet će i palačinke s kokosom, one koje podsjećaju na toplije dane. Dodajte im bijelu čokoladu, pokoju kockicu svježeg voća kao što su mango, kiwi ili banana ili jednostavno sve začinite javorovim sirupom ili sličnim dodatkom. 

 

Možda vas zanima... Palačinke od kokosa s kokosom - može li bolje? Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


 Za kraj smo ostavili najbolje od najboljeg, čokoladne palačinke kojima je tako teško odoljeti. Uz ovu će se kombinaciju okusa najbolje složiti orašasti plodovi dok za preljev možete koristiti i tek aromatizirani med. 

 

Možda vas zanima... Slatki užitak: Dvostruko čokoladne američke palačinke Recepti

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.