Špajza 03. siječnja 2018.

Naši favoriti: Što smo finog isprobali u 2017.

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada radiš na gastronomskom portalu, ljudi te često pitaju što je najbolje što si u životu pojeo. Odgovor na to pitanje teži je no što možete zamisliti, no za vas smo odlučili izdvojiti ona stvarno najbolja jela i sastaviti listu naših osobnih favorita za 2017. godinu.

Napravili smo anketu u našoj maloj gastro redakciji i skupili favorite koji su nam obilježili godinu. Našlo se tu svega, od iznutrica, preko crnih delicija, pa sve do najbogatijeg burgera godine. Pogledajte našu listu najfinijih jela u 2017. godini.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Našeg su urednika Ribafisha u protekloj godini najviše oduševile, ni više ni manje, već iznutrice.

Teleća jetra pečena u komadu poput steaka s pireom s celerom, ćimulicama i pralinama od inćuna Priske Thuring u Dubravkinom putu definitivno je nešto najbolje što je isprobao prošle godine, a za ovom delicijom ne zaostaju ni fileki od grdobine iz Esplanadinog restorana Zinfandel's.
 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish Jetra s pireom od celera i pralinama od inćuna - Priska Thuring

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish Fileki od grdobine - Zinfandel's

 

Uz iznutrice, Ribafish ne može zaboraviti ni špagete "bolognese" iz Timea te morsku pjenicu koju je nedavno kušao na olfaktivnoj večeri u Noelu. Osim morske pjenice, koja ga je instantno odvela na najčišću uvalu na svijetu, teško će zaboraviti čitavo iskustvo te iste večere koja je na savršen način spojila najbolju hranu, sjajne koktele i luksuzne parfeme.

 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish Špageti "bolognese" - Time

 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish Morska pjena - Noel

 

Za kraj, Ribafish kaže kako mu je od slastica najveći favorit, sasvim očekivano, sladoled od crnog piva iz Konobe Mate. Teško Ribu na pivu natjerati...

 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish Sladoled od crnog piva - Konoba Mate

 

Favoriti ženskog dijela redakcije svakako su nešto profinjeniji, pa su se tako na našem popisu našli crni ragu Davida Skoke s nedavne gostujuće večere u Meat Districtu, spoj žumanjka i gljiva Matije Bogdana u čakovečkoj Mundoaki, juha od kestena s početka godine koju je u Bistro Apetitu pripremao tadašnji chef Teo Ivanišević te goveđi obrazi u Pod Zidom koje je pripremao Janez Bratovž.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Ragu od sipica s njokima od skute - David Skoko

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Spoj žumanjka, gljiva i kreme od celera - Matija Bogdan

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Juha od kestena s tartufima - Teo Ivanišević

 

 | Author: Damira Kovačić foto: Damira Kovačić Goveđi obrazi - Janez Bratovž u Pod Zidom

 

Osim restorana, napokon smo posjetili i samoborski Medenko koji nas je najprije osvojio velikim izborom neobičnih okusa, a zatim i načinom na koji ti okusi zajednički funkcioniraju. Tonka, špinat, đumbir, mak... ovaj sladoled jednostavno morate isprobati! 
 


Uz slatko mljackanje u sladoledu, grickali smo i fini baguette u artisan pekarnici Korica, a nedavno smo otkrili i La Marquise, slatki francuski bakery shop koji je definitivno odnio pobjedu kada su u pitanju novi, slasni zagrebački projekti.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić Kruh i slastice iz artisan pekarnice Korica

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

La Marquise


Zajedničkim smo snagama ove godine smazali i najfiniji burger godine - Mason burger Ivana Zidara na zagrebačkom Burger festivalu. Sočno meso i divno meko pecivo stvorili su specijalitet koji je svakako zaslužio svoje mjesto na ovoj listi.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Mason burger - Ivan Zidar

A što ste vi finog isprobali ove godine?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.