Špajza 04. listopada 2019.

Od cupcakesa do torte: Najbolji recepti s jabukama

foto: missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi recepti najbolji su način kako iskoristiti jabuke u jesenskim danima

Jabuke su glavni sastojak mnogih jela i kolača. Znamo da ne postoji ništa ljepše od mirisa voća koje je prema Bibliji došlo ravno iz raja, koje se širi domom. Pripremaju se na nebojeno puno načina, a mi smo za tebe odabrali recepte koji su odmak od klasične štrudle i pite

Ako se želiš počastiti sezonskom slasticom, svakako baci oko na recept za slojevitu tortu s mousseom od vanilije i jabukom. Neka te ne preplaši poduža lista sastojaka jer gotovo sve potrebno ćeš pronaći u svojoj smočnici ili hladnjaku. 

 

Možda vas zanima... Izvanredna torta s jabukama i mousseom od vanilije Kolumne

 

Red piškota, red kreme, red pirjanih jabuka i najslađi desert u čaši već je spreman. Priprema ove slastice oduzet će ti svega desetak minuta, a hrskavi, kremasti i osvježavajuć slojevi u ustima će stvoriti savršenu kombinaciju okusa i tekstura. Idealan je u zimsko doba uz koje se odlično slažu arome cimeta i jabuke.

 

Trifle od jabuka Možda vas zanima... Nekoliko te minuta dijeli od mirisne slastice s jabukama Recepti

 

Pahuljasti biskvit od jabuke i cimeta, s nježnom kremom od vanilije, punjen karamel umakom – postoji li kombinacija više jesenska od ove?

 

Možda vas zanima... Cupcakes s jabukama i karamelom - kremasto, slatko, sočno! Kolumne

 

Uvijek tragamo za brzim kolačima s malo sastojaka, a ovaj prekrasni kolač od jabuka predstavlja upravo sve što želimo od deserta. Ukusan je, mekan, prozračan i jednostavan za napraviti. Dovoljne su šalica šećera, šalica brašna, tri jaja i jabuke. 

 

Možda vas zanima... Najjednostavniji kolač od jabuka koji ćete ikad napraviti Recepti

 

Jednostavna poslastica za dobro raspoloženje su knedle od jabuka. Fine, zasitne i, najbolje od svega, mogu se napraviti dan unaprijed. 

 

Možda vas zanima... Klasik u novom ruhu: Knedle od jabuka Kolumne

 

Želiš jednostavan, brz, topao desert koji se topi u ustima? Rješenje su pečene punjene jabuke. Tople i sočne punjene jabuke mogu biti idealan desert. Dodaš li im i kuglicu sladoleda od vanilije, dobio si pravo savršenstvo.

 

jabuke Možda vas zanima... Moderne tufahije: Punjene pečene jabuke Recepti

 

Nagradi se sočnim kolačem od jabuka i jogurta koji će poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert. Najveća je prednost ovog kolača što ga na sobnoj temperaturi možeđ držati čak četiri dana. Napravi ga na početku radnog tjedna i budi bezbrižan do vikenda.

 

Možda vas zanima... Kolač s jabukama i jogurtom - klasik za opuštene večeri Recepti

 

I za kraj, recept za starinski kolač s jabukama i grizom. Kolač je jako jednostavan i brz, a najviše vremena ćeš potrošiti na ribanje jabuka, sve ostalo je "piece of cake".

 

kolač od jabuka i griza Možda vas zanima... Kolač od jabuka i griza - najfinija i najbrža slastica Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.