Špajza 23. travnja 2023.

Znaš li kako se pravi vrhunska pasta carbonara?

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želiš pripremiti savršeno kremastu carbonaru, ne smiješ si dopustiti ni najmanju pogrešku...

Carbonara je među jelima s kratkim popisom sastojaka - i podjednako kratkim i jednostavnim postupkom pripreme. Međutim, ovo jelo ne trpi pogreške. Ako ne želiš za ručak jesti kajganu sa špagetima, pomno prati odabrani recept i zadrži koncentraciju.

Kako bismo pomogli, pripremili smo popis osnovnih pravila za pripremu ukusne, kremaste carbonare.

 

tjestenina, umak ručak Možda vas zanima... Imamo 9 top trikova za još slasniji bolonjez Špajza

 

1. Jaja moraju biti sobne temperature

Ako ne želiš da umak bude grudast, jaja obavezno ranije izvadi iz hladnjaka i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi. To je prvi korak prema kremastoj carbonari.

2. Uloži snagu u miješanje

Žumanjci su zvijezda carbonare pa nemoj dopustiti da te zezne ova mala količina bjelanjka. Snažno ih izradi mutilicom kako bi se sjedinili - i nemoj odustati dok smjesa ne bude glatka. U suprotnom ni krajnji rezultat neće biti zadovoljavajuć.

 | Author: Shutterstock Priprema carbonare foto: Shutterstock

3. Makni s vatre na vrijeme!

Ovo je korak u kojem ljudi najčešće griješe. Nije dobro miješati tjesteninu i umak iznad vatre jer ćeš ih prekuhati - postat će neugodno ljepljivi i grudasti.

Ne samo da trebaš ugasiti vatru, već tavu trebaš fizički maknuti s vrućeg štednjaka.

4. Pripazi pri ulijevanju jaja

Dakle, posudu makni s vatre i postepeno dodaj jaja. Nemoj uzimati pauzu jer će se tjestenina i posuda ohladiti i neće biti dovoljno topline za obradu jaja.

Kako bi sve prošlo bez problema, i bez pokidanih špageta, posluži se hvataljkom. Pažljivo miješaj i potrudi se da umak bude ravnomjerno raspoređen. Imaj na umu da ne moraš iskoristiti sva jaja; stani na vrijeme ako si zadovoljna s kremoznošću.

I nemoj štedjeti na parmezanu!

 

Možda vas zanima... Ramsayjeva carbonara gotova je za 10 minuta! Recepti Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.