Špajza 23. travnja 2023.

Znaš li kako se pravi vrhunska pasta carbonara?

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želiš pripremiti savršeno kremastu carbonaru, ne smiješ si dopustiti ni najmanju pogrešku...

Carbonara je među jelima s kratkim popisom sastojaka - i podjednako kratkim i jednostavnim postupkom pripreme. Međutim, ovo jelo ne trpi pogreške. Ako ne želiš za ručak jesti kajganu sa špagetima, pomno prati odabrani recept i zadrži koncentraciju.

Kako bismo pomogli, pripremili smo popis osnovnih pravila za pripremu ukusne, kremaste carbonare.

 

Možda vas zanima... Poboljšaj standardni bolognese na čak devet načina Špajza

 

1. Jaja moraju biti sobne temperature

Ako ne želiš da umak bude grudast, jaja obavezno ranije izvadi iz hladnjaka i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi. To je prvi korak prema kremastoj carbonari.

2. Uloži snagu u miješanje

Žumanjci su zvijezda carbonare pa nemoj dopustiti da te zezne ova mala količina bjelanjka. Snažno ih izradi mutilicom kako bi se sjedinili - i nemoj odustati dok smjesa ne bude glatka. U suprotnom ni krajnji rezultat neće biti zadovoljavajuć.

 | Author: Shutterstock Priprema carbonare foto: Shutterstock

3. Makni s vatre na vrijeme!

Ovo je korak u kojem ljudi najčešće griješe. Nije dobro miješati tjesteninu i umak iznad vatre jer ćeš ih prekuhati - postat će neugodno ljepljivi i grudasti.

Ne samo da trebaš ugasiti vatru, već tavu trebaš fizički maknuti s vrućeg štednjaka.

4. Pripazi pri ulijevanju jaja

Dakle, posudu makni s vatre i postepeno dodaj jaja. Nemoj uzimati pauzu jer će se tjestenina i posuda ohladiti i neće biti dovoljno topline za obradu jaja.

Kako bi sve prošlo bez problema, i bez pokidanih špageta, posluži se hvataljkom. Pažljivo miješaj i potrudi se da umak bude ravnomjerno raspoređen. Imaj na umu da ne moraš iskoristiti sva jaja; stani na vrijeme ako si zadovoljna s kremoznošću.

I nemoj štedjeti na parmezanu!

 

Možda vas zanima... Ramsayjeva carbonara gotova je za 10 minuta! Recepti Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.