Špajza 15. rujna 2021.

Najbrža metoda tostiranja orašastih plodova

Tostiranje orašastih plodova u mikrovalnoj pećnici foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Do savršeno tostiranih orašastih plodova u samo tri minute!

Kad ti za pripremu nekog recepta trebaju pečeni orasi ili bademi, obično postoje dvije mogućnosti - korištenje pećnice ili štednjaka i tave. Obje metode, iako efikasne, imaju nedostatke. Tostiranje u pećnici omogućuje nam da napravimo velike količine tostiranih oraščića odjednom, ali postupak oduzima mnogo vremena. S druge strane, tostiranje na tavi je izvrsno za proizvodnju malih količina tostiranih oraščića, ali teško ih je ravnomjerno tostirati. 

 

Možda vas zanima... Imaš zalihu badema? Evo što sve možeš pripremiti... Recepti

 

Kako tostirati orašaste plodove u samo tri minute? 

Kako bi ubrzao proces i osigurao ravnomjerno prženje, Justin Chapple (Food & Wine) osmislio je genijalnu metodu prženja oraščića - u mikrovalnoj pećnici. Ova metoda je zaista brza, a oraščići će biti savršeno tostirani u samo tri minute. 

Ako želiš isprobati ovu metodu, za početak, na tanjur za mikrovalnu pećnicu potrebno je ravnomjerno rasporediti bademe. Zatim tanjur stavi u mikrovalnu pećnicu, na najvišu temperaturu na tri minute. Svaku minutu potrebno je pomiješati bademe kako bi se ravnomjerno tostirali.

Tri minute je optimalno vrijeme; nakon jedne minute badem je još uvijek sirov, blago je prepečen nakon dvije minute i savršeno prepečen nakon tri minute. Znat ćeš da su gotovi kada osjetiš neodoljivu aromu i miris tostiranih oraščića, a bademi će poprimit i lijepu zlatno-smeđu boju. 

Detaljan postupak možeš pogledati u videu u nastavku.

Kada su oraščići gotovi, možeš ih koristiti u salatama, kao dodatak jogurtu i zobenoj kaši ili jednostavno uživati  ​u zdravim i hrskavim zalogajima.

Orašaste plodove dodaj u sljedeće recepte:

 

Možda vas zanima... Počasti se tartom s džemom i bademima Recepti Možda vas zanima... Upamti ovaj recept za kruh od banane i oraha! Recepti Možda vas zanima... Amaretti s lješnjacima - talijanski klasik u novom ruhu Kolumne Možda vas zanima... Keksići s pistacijom i tamnom čokoladom Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.