Kupus je svestrana i hranjiva namirnica, idealna za bezbroj recepata. No prema jednoj kulinarskoj stručnjakinji, postoji ključan korak u pripremi, a to je dodavanje tajnog sastojka, koji ga čini još ukusnijim i pretvara ga u pravu deliciju.
Kupus - omiljeno povrće u mnogim kuhinjama
Kupus je generacijama omiljeno povrće u kuhinjama diljem svijeta. Pruža zadovoljavajuću hrskavost salatama poput coleslawa, postaje divno mekan u toplim juhama, a razvija prekrasne karamelizirane arome kada se pirja na tavi.
Dobra vijest? Ovo jelo od pirjanog kupusa, koje preporučuje kreatorica recepata Erin Clarke s bloga Well Plated, gotovo je za samo 20-ak minuta. To ga čini savršenim prilogom, osobito uz bogati nedjeljni ručak.
"Postat ćete ovisni o ovom povrću"
"Motate ovaj kupus na vilicu, jedete ga ravno iz tave i pitate se kada ste postali osoba koja je toliko oduševljena jednim skromnim povrćem... Dodajte kupusu malo maslinovog ulja, maslaca, pikantnosti i jedan iznenađujući završni sastojak, i kupus se pretvara u nešto što bih poslužila i najdražim gostima.
Ako mislite da ne volite kupus, ako ga smatrate bezukusnim, ili ga uopće ne uzimate u obzir, isprobajte ovaj recept za pirjani kupus. Iznenadit će vas i oduševiti na najljepši mogući način", poručuje Erin.
Kupusu odlično paše kiselina, posebno ona iz jabučnog octa
Pa dobro, u čemu je tajna?
Sastojak iznenađenja koji spominje poznata blogerica je - jabučni ocat. Budući da kupus iznimno dobro reagira na kiselinu, samo pola žlice jabučnog octa potpuno će transformirati ovo jelo, kao i druga jela s kupusom, i oživjeti ga. Pa isprobajmo - recept za slasni pirjani kupus je u nastavku.
Isprobaj i ove slasne ideje s kupusom: