Špajza 17. ožujka 2017.

Praznik svetog Patrika proslavite zelenim delicijama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fenomenalna tradicionalna irska hrana sve je što nam danas treba. Od omleta, preko gulaša pa sve do sasvim drugačijeg čokoladnog kolača, Irci imaju sve!

Danas se diljem svijeta slavi St. Patrick's dan, tradicionalni irski praznik, dan smrti irskog sveca svetog Patrika. Irci ovaj praznik slave već više od tisuću godina, a okosnica čitavog slavlja jest, naravno, fenomenalna tradicionalna hrana. Vole jela na bazi slanine i kupusa, svoj tradicionalni irski gulaš i jela s pivom. 

Iako na drugom kraju svijeta, s drugačijim običajima, St. Patricks dan je dan veselja, pozitivne energije, zelene boje i dobre hrane, a to je uvijek dobar povod da se priključimo slavlju. Zabavite se uz naše provjerene irske recepte i navalite na svoju dozu onog dobrog, zelenog ludila.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Krenite već od jutra! Pripremite fantastičan zeleni omlet sa špinatom mladog irskog kuhara Donala Skehana i neka zabava počne.

Super zeleni omlet po receptu Donala Skehana

Gratinirani poriluk možda i nije jelo na koje biste s veseljem navalili, no kada ga pripreme Irci, oduševljenju nema kraja.

Ovakav poriluk još niste probali!

Uza sve to savršeno će doći i koja irska pogačica. Jednostavne za pripremu, s dodatkom sira, tople ili hladne - ma savršene!

Kakav gušt: Brze irske pogačice

Kada dođe vrijeme ručka, to znači samo jedno - tradicionalan irski gulaš! Otkrijte najskrivenije tajne i upustite se u pripremu genijalnog ručka. Dodati mu možete i zelene njoke od špinata, rukole ili blitve, za autentičniji doživljaj.

Sretan vam Dan svetog Patrika uz tradicionalan irski gulaš

Domaći zeleni njoki
 

Irski gulaš | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Ako pak  niste pretjerano oduševljeni jušnim jelima, pripremite bogatu pitu s crnim pivom - nećete pogriješiti.

Pita s crnim pivom

Za desert birajte fenomenalan čokoladni kolač s tamnim pivom, zasladit će vas na najbolji način, a uz to pružiti zanimljive i sasvim drugačije okuse.

Za pivoljupce: Bogati čokoladni kolač s pivom

Nismo zaboravili ni večernje druženje s prijateljima. Počastite se jednostavnim i brzim krekerima s pivom pa ih poslužite uz pivo. Dobitna kombinacija!

Krekeri i pivo ili krekeri od piva

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.