Špajza 24. prosinca 2018.

Pripremate božićno druženje? Imamo genijalne ideje za slane zalogaje!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Božićno druženje s prijateljima dodatno će začiniti slasni, ali jednostavni zalogaji. Zaboravite dan proveden u kuhinji, donosimo efektne i ukusne ideje gotove u tren.

Sirevi, hrskavi krumpir ili zalogajčići od dizanog tijesta, baš sve to možete pripremiti na super jednostavan način, pa vlastitim kreacijama zadiviti baš sve prisutne. Otvorite bocu dobrog šampanjca ili vina i blagdansko veselje može početi.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Dizana tijesta za blagdansko hrskanje

Focaccia, rolice, pizza i kiflice uvijek su odličan odabir kada su u pitanju veća okupljanja. Jednostavni su za pripremu, a poslužiti ih možete i tople i hladne. Svoje dizano tijesto ovih blagdana začinite zanimljivim dodacima poput batata, češnjaka, začinskog bilja i dobrom dozom maslinovog ulja.

Focacciu i pizzu režite na prutiće, dok kiflice možete napuniti sirom i šunkom. Odlična ideja bit će i slane rolice punjene pestom, mesnim ili sirnim dodacima.

 

Možda vas zanima... Superbrze kiflice sa slaninom - jednostavno sjajno! Recepti pizza Možda vas zanima... Dva u jedan: Napravite foccacia pizzu! Recepti

 

Jednostavne domaće kiflice sa sirom i šunkom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Sirevi spašavaju stvar

Za situacije kada nemate dovoljno vremena za pripremu raskošnog blagdanskog švedskog stola, birajte jednostavniju varijantu koja će na stolu izgledati i više nego raskošno.

Pripremite više vrsta sireva, one mekše poput kravljeg i mozzarelle oblikujte u aromatične okruglice dok ostale ostavite u kockicama, dodajte čačkalice i dobro vino pa se prepustite jednostavnom, a tako ukusnom uživanju. Odlična ideja bit će i pečeni brie aromatiziran začinima po želji te poslužen uz tostirani kruh. Za prste polizati!

 

Možda vas zanima... Domaće delicije: Marinirani sir u začinima Recepti


 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Punjena jaja? Može uz tost

Deviled eggs, kako ih nazivaju Amerikanci, jaja su punjena različitim paštetama i namazima, a zatim poslužena uz hrskave krekere, tost ili jednostavno same. Žumanjke odstranite iz kuhanih jaja, dodajte ih tuni i začinima, koji režanj češnjaka i slasna pašteta od tune kojom ćete puniti bjelanjke je gotova. Jednostavnije ne može. Obavezno poslužite hladno!

 

Punjena-jaja Možda vas zanima... Sasvim drugačiji doručak: Punjena jaja Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Krumpir kao zvijezda večeri

Krumpir i batat idealni su za pripremu slasnih zalogaja. Osim domaćeg čipsa priprema kojeg bi vam mogla oduzeti nešto više vremena nego što ste očekivali, pripremiti možete tanke ploške krumpira ili batata začinjene soli, paprom i parmezanom, pa do hrskavosti ispečene u pećnici. Pripremiti možete veće količine te ih poslužiti uz omiljeni dip. 

 

Možda vas zanima... Dan čipsa proslavite grickanjem domaćih verzija Recepti

 

Čips | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pohani zalogaji uvijek prolaze

Pohane kockice sira, piletine, okruglice od krumpira i slični zalogajčići na štapiću bit će apsolutni hit na baš svakom druženju. Prženje vam neće oduzeti previše vremena, no kuhinju svakako prozračite prije dolaska gostiju kako bi baš sve bilo kako treba.

 

Možda vas zanima... Ostatak pire krumpira pretvorite u slasne okruglice sa slaninom Recepti Okruglice od piletine Možda vas zanima... Napravite slasne pileće okruglice sa sirom Recepti

 

Dobru zabavu i u slast!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.