Špajza 27. ožujka 2021.

Subotom opušteno: Predlažemo ti pet brzinskih recepata

gastro postao gastro.24sata.hr
Kad nemaš vremena ili volje za kuhanje koje traje satima, provjeri neki od ovih kratkih i jednostavnih recepata i uživaj u višku vremena koji možeš zatim provesti s obitelji...

Ponekad je sve što želiš jest uživati u lijepom vremenu i dragocjenim trenucima s prijateljima i članovima obitelji. U tim situacijama, pobrini se da na dohvat ruke imaš neke brze, kratke i jednostavne recepte koji su puni zdravih namirnica, zasitni, a neće te oduzeti cijelo prijepodne ili poslijepodne za pripremu.

 

Možda vas zanima... Zasladi se za vikend: 5 brzinskih slastica za cijelu obitelj Recepti Možda vas zanima... Što kuhamo ovog vikenda? Evo nekoliko ideja Recepti

 

Doručak sa šampinjonima, sirom i jajima

Ako je i tebi jutro omiljeni dio dana, započni ga ovim receptom i oduševi svoje ukućane. Osim što će zamirisati cijeli dom, jaja s gljivama i sirom veoma su ukusna, ali i zasitna. Po želji ih posluži uz svježi matovilac ili nekud drugu sezonsku salatu i uživaj!

 

Možda vas zanima... Slasni doručak sa šampinjonima, sirom i jajima Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Frittata s povrćem 

Jednostavnije od frittate s povrćem zaista ne ide, slažeš se? Gotova je u svega nekoliko minuta, a najbolje od svega jest da ju možeš pripremiti s gotovo bilo čim. Najbolja i je kada se koriste ostaci povrća ili šunke i slanine od prošloga dana. U slast!

 

Možda vas zanima... Frittata s povrćem za brzi ručak ili večeru Kolumne

 

 | Author: Andrea Cukrov foto: Andrea Cukrov

Njoki s dvije vrste sire i špinatom

Tjestenina ili njoki - uvijek su dobra ideja. Pogotovo ako govorimo o pripremi sa sirom, u ovom slučaju s čak dvije vrste. Ovaj recept svidjet će se kako mlađima, tako i starijima pa se pobrini da pripremiš dovoljnu količinu!

 

Možda vas zanima... Brzinski ručak: Kremasti njoki s dvije vrste sira i špinatom Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Krekeri od sira 

Osam veoma jednostavnih sastojaka dovoljno je za pripremu ovih slasnih krekera koji su odlična grickalica ili prilog za popodnevna druženja ili večeri provedene uz igranje društvenih igara ili gledanje sportskih utakmica. Posluži ih uz neki umak po želji i uživaj u hrskanju!

 

Možda vas zanima... Slasni krekeri od sira idealni za prijateljska druženja Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Savijača od višanja, griza i pudinga

Priprema ove savijače i više je nego jednostavna, a sigurni smo da bi ju savladao i početnik u kuhanju. Iako ju možeš pripremiti klasičnu - s jabukama i cimetom, u ovom slučaju ona dolazi s višnjama, ali ju ti možeš nadopuniti voćem po svojem izboru.

 

savijača od višanja, griza i pudinga Možda vas zanima... Jednostavna savijača od višanja, griza i pudinga Kolumne

 

savijača od višanja, griza i pudinga | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.