Špajza 05. rujna 2017.

Slatko ili slano: Deset slasnih sezonskih štrudli

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve hladniji dani idealni su za mirise i okuse bogatih štrudli. Odaberite onu po svom ukusu i upustite se u slasno igranje slatkim i slanim nadjevima.

Hrskavo tijesto, sočan nadjev i kuglica omiljenog sladoleda ili sezonske salate na divan će način zaokružiti posljednje ljetne dane i uvesti vas u jesensko raspoloženje.

Upustite se u pripremu slatkih i slanih štrudla prema našim receptima, pa se oduševite na neki posve novi, tako raskošan način.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Štrudla od jabuka svakako je jedan od najslasnijih vjesnika jeseni, a dok još uvijek uživamo u poprilično toplim ljetnim danima, pravo je vrijeme za slatka planiranja. Odaberite između čak tri vrste štrudle od jabuka i bacite se na pripremu omiljenog deserta nadolazećeg godišnjeg doba.

 

Možda vas zanima... Štrudla s jabukama u lisnatom tijestu Recepti Možda vas zanima... Kakav spoj: Štrudla od jabuka, naranče i brusnica Recepti Štrudla od jabuka Možda vas zanima... U štrudlu s jabukama dodaj tajni sastojak, bit će sjajna! Kolumne

 

Ako pak u zamrzivaču čuvate domaće višnje ili trešnje, odabir definitivno neće biti težak! Upakirajte ih u lisnato tijesto, dodajte malo vanilije, a na kraju sve pospite šećerom u prahu. Baš kao što su to radile naše bake!
 

Možda vas zanima... Čarobne višnje u lisnatom tijestu Recepti Domaća štrudla s tršnjama Možda vas zanima... Pogledajte i zarolajte: Domaća štrudla s trešnjama None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Nešto neobičnija no svakako vrijedna pripreme bit će i štrudla s grožđem. Najukusnija će biti sa sezonskim domaćim grožđem, uz dodatak hrskavih badema i piškota. Kombinaciji dodajte i koju žličicu mirisnih začina, pa uživajte u raskošnim okusima slasne štrudle.

 

  Štrudla od grožđa Možda vas zanima... Štrudla od grožđa Recepti

 

Uz jabuke, kruške se također nalaze visoko na našoj listi omiljenih sezonskih plodova. Osim u vinu i sočnim kolačima, obožavamo ih i u štrudlama. Za još bolji okus, dodajte im grožđice, a odlično će se složiti i s orašastim plodovima i alkoholom.

 

Štrudla od kruške Možda vas zanima... Volimo jesen: Štrudla viljamovka None

 

Slane štrudle možda nisu popularne poput slatkih inačica, no pripremite li ih ispravno, bit će ukusnije nego što možete zamisliti. Osim omiljene bučnice, birajte između one grčke, s rižom i piletinom, koju možete pripremiti za brzinski ručak ili večeru ili pak dočekajte jesen uz slasnu štrudlu s heljdom i bučom. 

 

Dobra stara bučnica Možda vas zanima... Dobra stara bučnica Recepti Možda vas zanima... Raskošna grčka štrudla s piletinom i rižom Recepti štrudla od heljde Možda vas zanima... Jesenska idila uz štrudlu s heljdom i bučom None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.