Hrskavo tijesto, sočan nadjev i kuglica omiljenog sladoleda ili sezonske salate na divan će način zaokružiti posljednje ljetne dane i uvesti vas u jesensko raspoloženje.
Upustite se u pripremu slatkih i slanih štrudla prema našim receptima, pa se oduševite na neki posve novi, tako raskošan način.
Štrudla od jabuka svakako je jedan od najslasnijih vjesnika jeseni, a dok još uvijek uživamo u poprilično toplim ljetnim danima, pravo je vrijeme za slatka planiranja. Odaberite između čak tri vrste štrudle od jabuka i bacite se na pripremu omiljenog deserta nadolazećeg godišnjeg doba.
Ako pak u zamrzivaču čuvate domaće višnje ili trešnje, odabir definitivno neće biti težak! Upakirajte ih u lisnato tijesto, dodajte malo vanilije, a na kraju sve pospite šećerom u prahu. Baš kao što su to radile naše bake!
Nešto neobičnija no svakako vrijedna pripreme bit će i štrudla s grožđem. Najukusnija će biti sa sezonskim domaćim grožđem, uz dodatak hrskavih badema i piškota. Kombinaciji dodajte i koju žličicu mirisnih začina, pa uživajte u raskošnim okusima slasne štrudle.
Uz jabuke, kruške se također nalaze visoko na našoj listi omiljenih sezonskih plodova. Osim u vinu i sočnim kolačima, obožavamo ih i u štrudlama. Za još bolji okus, dodajte im grožđice, a odlično će se složiti i s orašastim plodovima i alkoholom.
Slane štrudle možda nisu popularne poput slatkih inačica, no pripremite li ih ispravno, bit će ukusnije nego što možete zamisliti. Osim omiljene bučnice, birajte između one grčke, s rižom i piletinom, koju možete pripremiti za brzinski ručak ili večeru ili pak dočekajte jesen uz slasnu štrudlu s heljdom i bučom.
Dobar tek!