Špajza 11. prosinca 2017.

Tradicionalna mađarica u novom ruhu

Mađarica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mađarica se redovito nalazi na vašem blagdanskom stolu? Onda će vam se svidjeti i s ovim tajnim sastojkom!

Kada pomislite na blagdane, pomislite na mađaricu? I mi! Spoj čokolade i finih, tankih kora koji nikad ne razočara, a razveseli baš svakog. Pronašli smo recept s tajnim sastojkom koji ovom tradicionalnom kolaču daje novi okus. Dodajte čokoladnoj kremi žlicu dr. Oetker aromu ruma i doživite potpuno novo iskustvo s mađaricom!

 

Možda vas zanima... Dobro nam došla zimo: Snježne kokos kuglice Recepti

 

Možda vas zanima... Čist užitak: Profiteroli s čokoladom Recepti

Sastojci: 

Za kore: 

  • 600 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 1/2 žličice dr. Oetker sode bikarbone
  • 1 jaje

Za kremu:

  •  1 l mlijeka
  • 6 žlica glatkog brašna
  • 300 g tamne čokolade za kuhanje
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 3 žlice dr. Oetker kakao praha
  • velika žlica dr. Oetker arome ruma

Čokoladni ganache:

  •  200 g slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade za kuhanje

Mađarica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

Kore:

  1. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
  2. Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti ga u posudi da odstoji barem sat vremena. Potom ga podijeliti na 9 dijelova
  3. Svaki dio tijesta tanko razvući i peći 3 - 4 minute pazeći da kore ostanu bijele (ne smiju potamniti)

Krema:

  1.  U srednjoj posudi pomiješati žlicu brašna, šećera i kakao praha te dodati malo mlijeka i razmutiti kako bi smjesa postala homogena (kao priprema za puding). 
  2. U posudi za kuhanje, zakuhati ostatak mlijeka i maslac te kada je zakuhalo, postupno dodavati brašno i miješati pjenjačom kako se ne bi zgrušalo. 
  3. Maknuti nakon nekoliko minuta s vatre i dodati čokoladu i rum te dobro promiješati kako bi postalo homogeno.
  4. Dok je krema još vruća, mazati ju na kore
  5. Kada su sve kore premazane kremom, pritisnuti cijeli kolač i ostaviti ga da se hladi
  6. Kada se ohladilo, napraviti ganache i preliti preko cijelog kolača

Uživajte u novom mirisu i okusu ovog tradicionalnog kolača.  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.