gastro postao
Mađarica se redovito nalazi na vašem blagdanskom stolu? Onda će vam se svidjeti i s ovim tajnim sastojkom!
Kada pomislite na blagdane, pomislite na mađaricu? I mi! Spoj čokolade i finih, tankih kora koji nikad ne razočara, a razveseli baš svakog. Pronašli smo recept s tajnim sastojkom koji ovom tradicionalnom kolaču daje novi okus. Dodajte čokoladnoj kremi žlicu dr. Oetker aromu ruma i doživite potpuno novo iskustvo s mađaricom!
Sastojci:
Za kore:
- 600 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 200 ml mlijeka
- 1/2 žličice dr. Oetker sode bikarbone
- 1 jaje
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 6 žlica glatkog brašna
- 300 g tamne čokolade za kuhanje
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 3 žlice dr. Oetker kakao praha
- velika žlica dr. Oetker arome ruma
Čokoladni ganache:
- 200 g slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade za kuhanje
Priprema:
Kore:
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
- Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti ga u posudi da odstoji barem sat vremena. Potom ga podijeliti na 9 dijelova
- Svaki dio tijesta tanko razvući i peći 3 - 4 minute pazeći da kore ostanu bijele (ne smiju potamniti)
Krema:
- U srednjoj posudi pomiješati žlicu brašna, šećera i kakao praha te dodati malo mlijeka i razmutiti kako bi smjesa postala homogena (kao priprema za puding).
- U posudi za kuhanje, zakuhati ostatak mlijeka i maslac te kada je zakuhalo, postupno dodavati brašno i miješati pjenjačom kako se ne bi zgrušalo.
- Maknuti nakon nekoliko minuta s vatre i dodati čokoladu i rum te dobro promiješati kako bi postalo homogeno.
- Dok je krema još vruća, mazati ju na kore
- Kada su sve kore premazane kremom, pritisnuti cijeli kolač i ostaviti ga da se hladi
- Kada se ohladilo, napraviti ganache i preliti preko cijelog kolača
Uživajte u novom mirisu i okusu ovog tradicionalnog kolača.