Špajza 12. srpnja 2023.

Trend GIRL DINNER osvaja TikTok! Gdje je tvoja večera?

Girl dinner
Girl dinner - novi TikTok trend foto: Brooke Lark/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
TikTok su preplavili videouradci koji prikazuju zabavnu verziju večernjeg obroka korisnica ove društvene mreže - takozvani Girl dinner. Vrijeme je da se i ti pohvališ svojom večerom

Pratiš li TikTok, sigurno ti nije promakao brzorastući girl dinner trend. Ova je društvena mreža poput velikog igrališta za kreativce iz cijeloga svijeta i tijekom godina je iznjedrila brojne trendove u gotovo svim granama ljudske djelatnosti, od mode i fitnessa do prehrane i "sam svoj majstor" kreativnih rješenja.

Girl dinner jedan je od najnovijih trendova, te je videa s hashtagom #girldinner pregledalo više od 47 milijuna korisnika TikToka. Riječ je o videouradcima koje na ovu društvenu mrežu postavljaju žene, a koji prikazuju sadržaj njihovih tanjura namijenjenih posljednjem dnevnom obroku.

@thatcheeseplate And I have two cookbooks full of more #girldinner ideas. I’ve found my people 🙌 #charcuterie #cheeseboard #thatcheeseplate ♬ original sound - hanana

Na njima je najčešće prikazano pravo šarenilo namirnica, od narezaka i povrća do raznih sireva i peciva. Izgleda da girl dinner svoju popularnost može zahvaliti iskrenom pristupu korisnica koje često ne kriju da im večera i nije baš idealna i balansirana. Na primjer, jedna se korisnica pohvalila uistinu neuobičajenom kombinacijom koja se sastoji od kokica i – svježih rajčica.

 | Author: TikTok Girl dinner - novi TikTok trend foto: TikTok

Kako je nastao trend girl dinner

Kao pokretačicu girl dinner trenda mediji navode TikTokericu Oliviju Maher. Oliviju je, pak, nadahnula djevojka koja je komentirala da su se srednjovjekovni kmetovi hranili gotovo isključivo kruhom i sirom, što je za nju zapravo idealna večera.

 

Smash burger tacos Možda vas zanima... Smash burger tacos - novi slasni trend na TikToku! Recepti

 

Olivia je objavila uradak u kojem možemo vidjeti tanjur s nekoliko zrna grožđa, par kriški kruha te maslac i sir. "Ovo je moja večera – zovem je 'girl dinner' ili srednjovjekovna večera", komentirala je uz uradak Olivia. Objavu je dodatno začinila zaraznim "girl diiiiiiineeeeeaaaah" džinglom, što je pokrenulo lavinu sličnih objava.

 | Author: TikTok Napravi svoj girl dinner foto: TikTok

Zašto volimo girl dinner

Ukratko, girl dinner objedinjuje najrazličitije pristupe ženskoj verziji večere, od gomile narezaka na dasci za rezanje do balansiranog večernjeg obroka. Zašto nam je onda girl dinner toliko zanimljiva tema?

@safthegiraffe

made me realize how dusty my table is 😵

♬ original sound - hanana

Stručnjaci imaju objašnjenje: veseli nas vidjeti da nismo sami u kaotičnom odabiru namirnica za večeru, ali volimo "čekirati" i zdrave alternative. Dakle, daščice na kojima se nižu namirnice poput špeka, kobasica, sira, luka i kruha jednako su nam zabavne kao i lijepo aranžirani tanjuri sa svježim sirom, jajima, voćem i povrćem.

Dok je tako, girl dinner trend samo će rasti na TikToku. Pridruži se i slobodno pokaži svijetu svoju originalnu verziju večere – možda nadahneš ostale korisnice TikToka i dobiješ nove pratiteljice!

 | Author: Gül Işık/Pexels Girl dinner - jednostavna plata sa samo nekoliko sastojaka foto: Gül Işık/Pexels

Ako ti se svidio TIkTok trend Girl dinner, prouči i druge TikTok food trendove...

 

Voćni sendviči Možda vas zanima... Voćni sendviči: Odličan gastro trend iz Japana Špajza Ružice od salame Možda vas zanima... Hit na TikToku: prefine i predivne ružice od salame Špajza Feta pasta Možda vas zanima... Feta pasta - za dane kad ti se baš i ne da kuhati Špajza Jabuke u lisnatom tiejstu Možda vas zanima... Za odličan desert s TikToka potrebna su samo 3 sastojka Špajza Zelena tjestenina Možda vas zanima... Zelena tjestenina - zdrav i ukusan trend na TikToku Špajza Sushi vafli Možda vas zanima... Sushi vafli novi su veliki hit na TikToku! Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.