Dok čekamo početak najslasnijeg festivala godine, Zagreb Chill&Grill festivala koji će se na Bundeku održavati od 27. travnja do 1. svibnja, donosimo vam genijalne ideje za početak sezone grilanja.
Tako na grillu možete napraviti glavno jelo s prilogom, ali i desert. Nećete isprljati posuđe, jelo će primamljivo mirisati, a podsjetit ćete se i da je samo iskustvo pripremanja ručka na grillu odlično. Kupite omiljeno craft pivo, odlučite je li dan za svinjetinu ili pak piletinu, napravite brzinsku salatu i bacite na grill omiljeno voće.
Ako ste skloniji piletini, svakako isprobajte pileća prsa u marinadi od limuna, maslinovog ulja i češnjaka. Dio mesa svakako sačuvajte za ljutkaste ražnjiće i poslužite ih uz osvježavajući umak od grčkog jogurta, limuna, maslinovog ulja i začinskog bilja.
U slučaju da ste ljubitelj dobrih starih ćevapa i pljeskavica, morate ih znati sami i napraviti. U nastavku otkrijte koji je poželjan sastav, postupak začinjavanja i kako ih ispeći. Pripremite ih dva dana ranije, pustite ih da odstoje i oduševite sve pristojne okusom.
Svakako pripremite i salatu od krumpira, koja će odlično pristojati uz baš svaki komad mesa. Vatru možete iskoristiti i za meksičku salatu s grilanim lukom i kukuruzom i ostati u potpunosti vjerni kuhanju na otvorenom.
Ručak završite neodoljivim desertom – grilanim breskvama s cimetom i rumom. Ako se želite dodatno osvježiti, poslužite breskve sa sladoledom ili rashlađenom kremom od vanilije. Naravno, možete iskoristiti i drugo voće, a mi iz vlastitog iskustva znamo da su izvrsne i banane i kruške.
Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI .