Naranče i limuni - sezonske delicije s omiljenim agrumima

Thinkstock
Odlični su u borbi protiv prehlada, divno osvježavaju i pune nas energijom. Donosimo vam sjajne recepte za jela s citrusima koji su idealni za prijelazno doba iz zime u proljeće. Odaberite omiljeni, pa se bacite na pripremu sjajnih tanjura...
Vidi originalni članak

Dok čekamo prve proljetne plodove, u košarama na kuhinjskom stolu još uvijek skupljamo omiljene agrume. Naranče i limuni, klementine i grejp mirisno su i osvježavajuće voće koje naprosto obožavamo za vrijeme hladnih zimskih dana.

Upravo zato, pripremili smo nekoliko sjajnih recepata za slana i slatka jela koji će zasigurno zagolicati vašu maštu i natjerati vas da kuhinju još jednom ispunite divnim, svježim mirisima agruma.

 


Za doručak birajte prozračne američke palačinke s limunom i makom naše kolumnistice Tihane s bloga Strawberry Soup i budite uvjereni da će ispasti savršeno baš uvijek.
 

Strawberry Soup Američke palačinke s limunom i makom


Sjajan ručak usred tjedna bit će pak kombinacija tjestenine, limuna i češnjaka. Ubacite ih na tavu, sve dobro pomiješajte i aromatičan ručak nakon napornog radnog tjedna gotov je prije nego što možete zamisliti.
 

Limun&češnjak Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka

 


A onda na red dolaze deserti! Za slatke keksiće s limunom prema receptu naše kolumnistice Jannette bit će potrebno pripremiti i lemon curd, slatku kremu od limuna koju kasnije možete iskoristiti u pitama, kao namaz ili dodatak desertu u čaši. Dodate li kombinaciji i klementine, uz malo truda, možete uživati i u sjajnoj kremi od agruma po receptu Jamie Olivera.
 

Slatki svijet Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom

sezonska poslastica Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera


Zaželite li se kremastog, osvježavajućeg deserta, bacite se na pripremu super jednostavnog pudinga od limuna, dok će za ljubitelje biskvit kolača, odličan odabir biti sjajan kruh od limuna s ljepljivim umakom od limuna po receptu naše kolumnistice Nevene. Bolje ne može!

 

za limunoljupce Brzo, svježe i jednostavno: Puding od limuna

BakeCakes Sasvim poseban, super sočan kolač od limuna

 

 

Kada su u pitanju kolači od dizanog tijesta, naš favorit definitivno je dvobojna pletenica s čokoladom i narančom, a odmah zatim i rolice s kardamomom i limunom po receptu naše kolumnistice Cutie and Pie.

 

Slatki projekt Dvobojna pletenica s čokoladom i narančom

Cutie and Pie Mirisne i meke rolice s kardamomom i limunom

 

Najslađe smo ostavili za kraj, pa vam tako donosimo tri sjajne torte naših kolumnista. Birajte između Mateine divne torte od naranče, pudinga i badema, Jannettine jednostavne čokoladne torte s rogačem ili pak lažnih kremšnita s limunom i narančom po receptu naših kolumnista Sweety&Spicy.


Matea's Kitchn Stories Sezonski favorit: Jednostavna torta od čokolade i naranče

Slatki svijet Jednostavnije ne može: Čokoladna torta s rogačem

Sweety&Spicy Lažna kremšnita - moderna inačica popularnog klasika

 


U slast!

Posjeti Gastro.hr