Špajza 17. ožujka 2018.

Naranče i limuni - sezonske delicije s omiljenim agrumima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlični su u borbi protiv prehlada, divno osvježavaju i pune nas energijom. Donosimo vam sjajne recepte za jela s citrusima koji su idealni za prijelazno doba iz zime u proljeće. Odaberite omiljeni, pa se bacite na pripremu sjajnih tanjura...

Dok čekamo prve proljetne plodove, u košarama na kuhinjskom stolu još uvijek skupljamo omiljene agrume. Naranče i limuni, klementine i grejp mirisno su i osvježavajuće voće koje naprosto obožavamo za vrijeme hladnih zimskih dana.

Upravo zato, pripremili smo nekoliko sjajnih recepata za slana i slatka jela koji će zasigurno zagolicati vašu maštu i natjerati vas da kuhinju još jednom ispunite divnim, svježim mirisima agruma.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Za doručak birajte prozračne američke palačinke s limunom i makom naše kolumnistice Tihane s bloga Strawberry Soup i budite uvjereni da će ispasti savršeno baš uvijek.
 

Možda vas zanima... Američke palačinke s limunom i makom Kolumne


Sjajan ručak usred tjedna bit će pak kombinacija tjestenine, limuna i češnjaka. Ubacite ih na tavu, sve dobro pomiješajte i aromatičan ručak nakon napornog radnog tjedna gotov je prije nego što možete zamisliti.
 

osvježavajući komorač Možda vas zanima... Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka Recepti

 

osvježavajući komorač | Author: Stockfood foto: Stockfood


A onda na red dolaze deserti! Za slatke keksiće s limunom prema receptu naše kolumnistice Jannette bit će potrebno pripremiti i lemon curd, slatku kremu od limuna koju kasnije možete iskoristiti u pitama, kao namaz ili dodatak desertu u čaši. Dodate li kombinaciji i klementine, uz malo truda, možete uživati i u sjajnoj kremi od agruma po receptu Jamie Olivera.
 

Možda vas zanima... Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom Kolumne Možda vas zanima... Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera Recepti


Zaželite li se kremastog, osvježavajućeg deserta, bacite se na pripremu super jednostavnog pudinga od limuna, dok će za ljubitelje biskvit kolača, odličan odabir biti sjajan kruh od limuna s ljepljivim umakom od limuna po receptu naše kolumnistice Nevene. Bolje ne može!

 

Možda vas zanima... Brzo, svježe i jednostavno: Puding od limuna Recepti Možda vas zanima... Sasvim poseban, super sočan kolač od limuna Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

 

Kada su u pitanju kolači od dizanog tijesta, naš favorit definitivno je dvobojna pletenica s čokoladom i narančom, a odmah zatim i rolice s kardamomom i limunom po receptu naše kolumnistice Cutie and Pie.

 

Možda vas zanima... Dvobojna pletenica s čokoladom i narančom Recepti Možda vas zanima... Mirisne i meke rolice s kardamomom i limunom Kolumne

 

Najslađe smo ostavili za kraj, pa vam tako donosimo tri sjajne torte naših kolumnista. Birajte između Mateine divne torte od naranče, pudinga i badema, Jannettine jednostavne čokoladne torte s rogačem ili pak lažnih kremšnita s limunom i narančom po receptu naših kolumnista Sweety&Spicy.


Možda vas zanima... Sezonski favorit: Jednostavna torta od čokolade i naranče Kolumne Možda vas zanima... Jednostavnije ne može: Čokoladna torta s rogačem Kolumne Možda vas zanima... Lažna kremšnita - moderna inačica popularnog klasika Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović


U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.