Recepti Desert 02. ožujka 2025.

HIT DESERT Neodoljiva Jaffa torta

Desert
45 MIN
65 MIN
12
SREDNJE
Jaffa torta
Jaffa torta
foto: Thinkstock
Jaffa torta ukusna je slastica koja na najfiniji način spaja čokoladu i naranču.

Prvo što pomislimo kada kažemo Jaffa torta su biskvit, čokolada i naranča. U ovom divnom receptu sve se spaja u jedno i nitko joj ne može odoljeti. Odlična je za rođendane, obiteljska slavlja i sve generacije. 

Odvojite vrijeme i počastite se bogatim okusima ove slastice. 

tiramisu torta Možda vas zanima... Tiramisu torta za zaista posebne prilike Recepti Torta s curdom od limuna i kokosom Možda vas zanima... Torta od kokosa i limuna - za posebne ljude i prilike Recepti

 | Author: Slavonka Jaffa torta foto: Slavonka

Ne gasi ekran dok kuham

Jaffa torta
45 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
  • Maslac 250 g
  • Šećer 300 g
  • Jaje 4 kom
  • Jogurt 100 g
  • Brašno 300 g
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Narančina korica 4 kom
NADJEV OD NARANČE
Sastojci
  • Sok od naranče 500 ml
  • Šećer 100 g
  • Želatina u listićima 6 kom
ČOKOLADNI PRELJEV
Sastojci
  • Slatko vrhnje 300 ml
  • Mliječna čokolada 200 g
  • Tamna čokolada 100 g
UKRAŠAVANJE
Sastojci
  • Narančina korica 1 kom
  • Marmelada od marelice 2 žlica
Postupak
  1. Biskvit peci u kalupu promjera 23 centimetra.


  2. Naulji kalup za nadjev. Prvo napravi nadjev za tortu veličine oko 20 cm, možete ga napraviti i dan ranije. Skini koricu s četiri naranče i stavi sa strane (upotrijebit ćete ih za biskvit). Sok od 5 naranči i šećer stavi u posudu i lagano zagrijavaj dok se šećer ne otopi. U međuvremenu stavi listiće od želatine u hladnu vodu dok ne omekane. Makni želatinu iz vode, ocijedi i stavi u zagrijani sok. Miješaj dok se želatina ne rastopi. Ulij smjesu u kalup za pečenje i ostavi da stoji 4 sata ili preko noći.


  3. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Stavi sve sastojke za biskvit u posudu i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Stavi smjesu u lim za pečenje, peci 55 minuta. Nakon pečenja ohladi 15 minuta, okreni biskvit i pusti da se ohladi.


  4. Za čokoladni preljev zagrij slatko vrhnje, zagrij čokoladu u maloj posudi i prelij vrhnje, ostavi 10 minuta i onda sve dobro izmiješaj. Ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.


  5. Na biskvit stavi nadjev od naranče, premaži čokoladnim preljevom i ako želite tortu možete ukrasiti koricom od naranče i malo zagrijati marmeladu od marelice i staviti na vrh.


  6. Tortu možeš poslužiti odmah ili nakon 24 sata.


Imamo mi još favorita među tortama...

baskijski cheesecake Možda vas zanima... RECEPT DANA Baskijska torta od sira iz pećnice na vrući zrak Recepti Možda vas zanima... Potpuno oduševljenje: Ferrero Rocher torta Kolumne Milka torta Možda vas zanima... Milka torta - čokoladna zvijezda svake zabave! Kolumne