Jaffa torta ukusna je slastica koja na najfiniji način spaja čokoladu i naranču.
Prvo što pomislimo kada kažemo Jaffa tortasu biskvit, čokolada i naranča. U ovom divnom receptu sve se spaja u jedno i nitko joj ne može odoljeti. Odlična je za rođendane, obiteljska slavlja i sve generacije.
Odvojite vrijeme i počastite se bogatim okusima ove slastice.
Naulji kalup za nadjev. Prvo napravi nadjev za tortu veličine oko 20 cm, možete ga napraviti i dan ranije. Skini koricu s četiri naranče i stavi sa strane (upotrijebit ćete ih za biskvit). Sok od 5 naranči i šećer stavi u posudu i lagano zagrijavaj dok se šećer ne otopi. U međuvremenu stavi listiće od želatine u hladnu vodu dok ne omekane. Makni želatinu iz vode, ocijedi i stavi u zagrijani sok. Miješaj dok se želatina ne rastopi. Ulij smjesu u kalup za pečenje i ostavi da stoji 4 sata ili preko noći.
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Stavi sve sastojke za biskvit u posudu i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Stavi smjesu u lim za pečenje, peci 55 minuta. Nakon pečenja ohladi 15 minuta, okreni biskvit i pusti da se ohladi.
Za čokoladni preljev zagrij slatko vrhnje, zagrij čokoladu u maloj posudi i prelij vrhnje, ostavi 10 minuta i onda sve dobro izmiješaj. Ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Na biskvit stavi nadjev od naranče, premaži čokoladnim preljevom i ako želite tortu možete ukrasiti koricom od naranče i malo zagrijati marmeladu od marelice i staviti na vrh.