Krem juha je divna okrijepa u hladnije dane, ali i zasitna varijanta nečeg što obično jedemo za predjelo. Od krem juha zbilja je moguće najesti se, a spremamo ih na nebrojeno mnogo različitih načina.
Trenutno aktualne su one jesenske poput krem juhe od buče ili gljiva, pa čak i kestena, no postoji još cijela paleta okusa različitih plodova od kojih se rade savršene krem juhe.
Načina za pripremu krem juha postoji čak nekoliko. Tu su one juhe u koje se dodaje brašno, one u koje se dodaje kiselo ili vrhnje za kuhanje, a tu su i one u potpunosti prirodne, na bazi temeljca i povrća.
Svima njima zajednička je jedna stvar – mogu biti stvarno ukusne. Posluži ih uz pržene kockice kruha koje zovemo još i croutons, pa uživaj u toplim obrocima stvorenim za kišne jesenske dane.
Inspiraciju potraži među našim receptima od kojih smo izdvojili desetak onih najboljih:
Uvijek prija: Aromatična juha od gljiva
Zeleni raj: Krem juha od brokule
"Troma" krem juha od pečenog celera
Ultimativna krem juha od povrća
Chowder: Krem juha s morskim plodovima
Diže iz mrtvih: Sjajna krem juha od tikvica
Novo ruho krem juhe od rajčice
Krem juha od buče i biskvitići od bučinih sjemenki