Špajza 21. ožujka 2025.

Kako najjednostavnije i najbrže očistiti dagnje?

dagnje
Dagnje
foto: Margaret Jaszowska/Unsplash
Dagnje, ukusne i povoljne školjke, vrlo se jednostavno pripremaju, samo ih treba znati dobro očistiti...

Volimo dagnje jer su ukusne, lako dostupne i povoljne. Imaju odličan okus i može ih se pripremiti na mali milijun načina! Divne dagnje uzgajaju se u Istri, ali još posebnije su one novigradske koje su i zaštićene!

Novigradska dagnja Možda vas zanima... Novigradska dagnja pod zaštitom EU! Slavimo uz recept za dagnje na buzaru Špajza

Kad kupuješ dagnje obrati pažnju da budu žive i svježe, a u videu provjeri kako najbolje očistiti dagnje brzo i jednostavno, bez muke.

Kod kuhanja s dagnjama (ali i ostalim školjkama!) izbjegavaj napuknute školjke i one koje su otvorene, a najlakše ćeš ih očistiti krutom četkom ili metanom spužvicom. Također, možeš koristiti i nožić.

Odstrani pijesak, a potom rukama iščupaj što je više moguće vlaknastih nakupina na pregibima školjki (takozvane brade). Potom ih dobro oribaj te isperi.

 

dagnje | Author: Patrycja Jadach/Unsplash Dagnje foto: Patrycja Jadach/Unsplash

Evo i nekoliko odličnih ideja kako pripremiti dagnje - ove jako ukusne, hranjive i povoljne školjke.

Dagnje na buzaru Možda vas zanima... Dagnje na buzaru: Jednostavan recept za pripremu najbolje buzare na crveno Recepti Gratinirane dagnje Možda vas zanima... Zapečene dagnje - predjelo kojem je teško odoljeti Recepti Edulis Oyster Bar Možda vas zanima... Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina! Recepti Možda vas zanima... Osvježavajuće dagnje u jabukovači Donala Skehana Recepti Možda vas zanima... Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Kolumne Možda vas zanima... Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.