31. kolovoza 2016.

Kako brzopotezno očistiti dagnje?

Dagnje
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljene školjke vrlo se jednostavno pripremaju, a na buzaru im nitko ne može odolijeti

Prilikom kupovine dagnji obratite pažnju da budu žive i svježe, u videu provjerite kako to jednostavno otkriti. Izbjegavajte napuknute školjke, a najlakše ćete ih očistiti krutom četkom ili spužvicom. Njome odstranite pijesak a potom rukama iščupajte što je više moguće vlaknastih nakupina na pregibima školjki (takozvane brade). Skuhajte ih s lukom i peršinom u vodi, poslužite s tjesteninom i uživajte. Ostale recepte morskih gušta na dohvat ruke pronađite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.