sigurnost hrane Je li sigurno podgrijavati ostatke hrane više puta? Podgrijavaš ostatke hrane više puta? Saznaj kada to postaje rizično i kako izbjeći probleme Špajza
Ne riskiraj Koliko krumpir salata može stajati izvan hladnjaka? Krumpir salata je klasik kojem se uvijek rado vraćamo, ali kako bi ostala ukusna i sigurna, ključno je pridržavati se o… Špajza
Što s krije iza boje... Je li sigurno jesti zelene krumpire? Zelenkasta nijansa na krumpiru često izaziva sumnju – je li riječ o prirodnoj pojavi ili znaku upozorenja? Evo što treb… Špajza
Istražili smo... Koliko puta možeš odmrznuti i ponovno zamrzavati hranu Donosimo sve što trebaš znati o namirnicama koje podnose višestruko zamrzavanje. I onima koje se ne bi smjele ponovno z… Špajza
top savjeti Treba li prati zamrznuto voće i povrće? Prati ili ne prati zamrznuto voće i povrće, pitanje je sad! Pročitaj naš vodič za sigurno uživanje u smrznutim namirnic… Špajza
Jednostavni koraci Kako očistiti povrće od prljavštine i pesticida Čišćenje povrća jednostavan je korak prema zdravijim i sigurnijim obrocima – bilo da pripremaš salatu, juhu ili prilog … Špajza
Doznajemo... 5 namirnica koje je opasno držati na kuhinjskom pultu Neke namirnice mogu izgubiti svježinu, a neke čak postati opasne ako ih ostaviš vani. Otkrij koje su to i zašto je važn… Špajza
Moguće je... Ako jedeš previše banana na dan, riskiraš ozbiljne bolove Konzumiranje nekoliko mrkvica dnevno neće ti obojiti kožu, jedna banana kao popodnevna užina neće ti izazvati probleme … Špajza
Istražili smo... Je li sigurno držati maslinovo ulje u plastičnim bocama? Staklo, metal ili plastika? Istražili smo sve što trebaš znati o sigurnom čuvanju maslinovog ulja… Špajza
istražili smo… Je li sigurno jesti i podgrijavati ostatke riže? Ljeti pogotovo, neka jela volimo pripremiti u većim količinama i poštedjeti se boravka u kuhinji… Među njima je i riža.… Špajza
istražili smo... Koliko dugo smiješ čuvati ostatke piletine u hladnjaku? Uz ove savjete, ostaci piletine ostat će svježi i sigurni za jesti, a ti ćeš uživati u svakom zalogaju! Špajza
Dobro je znati Istražili smo: smiješ li jesti napukle rajčice Korisnih informacija nikada dosta! Doznaj što uzrokuje pucanje rajčica i što stručnjaci kažu o tome jesu li sigurne za … Špajza
čarobno lako kuhanje 8 najboljih savjeta za male kulinarske čarobnjake Donosimo odlične savjete iz knjige "Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće… Špajza
Dobro je znati Ovi trikovi za pohranu pomažu da meso duže traje i bude kvalitetnije Pogreške u skladištenju hrane mogu imati velike zdravstvene posljedice. U najgorem slučaju, možeš završiti s bakterijsk… Špajza