gastro postao
Naša blogerica Nataša donosi vam recept za lagani kolač.
Ovaj kolač osim što je ukusan, odlično se slaže uz popodnevnu kavicu. Možete ga rezati po želji, tako da dobijete kocke.
Potrebno vam je:
Za tijesto:
- Za biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 6 žumanjka
- 10 žlica šećera
- 6 žlica mljevenih oraha
- 6 žlica brašna
Za kremu:
- 750 ml mlijeka
- 6 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 7 žlica brašna
- 250 gr margarina
- 100 gr oraha
- 100 gr sjeckanih žele bombona
Za ganache:
- 150 ml vrhnja za šlag
- 150 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
- Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodajte šećer.
- Nastavite dodavati jedan po jedan žumanjak dok miksate.
- Dodajte orahe i brašno, sjedinite pjenjačom.
- Smjesu rasporedite na papir za pečenje u tepsiju promjera 24 X 37 cm.
- Stavite peći na 180 stupnjeva 35 min.,
- Ohlađeni biskvit prerežite.
- Za kremu pomiješajte žumanjke, šećer, brašno s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
- U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati.
- Kuhanu smjesu prebacite u neku posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- Dodajte margarin sobne temperature izradite. U smjesu umiješajte orahe i sjeckane žele bombone.
- Biskvit premažite kremom, poklopite drugim biskvitom.
- Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja, te prelijte preko isjeckane čokolade.
- Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a onda ostavite čokoladu da se počne stezati, premažite ju po kolaču.
Ukrasite po želji.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.