Tamo gdje je nekada stajalo bijelo šatorsko krilo, a vjetar prevrtao plastične čaše, danas je lokal koji izgleda sasvim drugačije. Naime, jedno klasično poslijeponoćno zagrebačko utočište, ono kad želite pojesti dobar burger ili ćevape nakon što na kraju izlaska želite kakvi-takvi doći kući, danas je podignuto na jedan puno viši nivo.
Kremenko grill je i dalje mjesto gdje se dobro, možda i najbolje u gradu jede za malo novca, ali sada je i puno ugodnije, odrvljeno i ostakljeno mjestašce sa svega petnaestak sjedećih mjesta.
Kremenko po danu nije isto što i Kremenko noću. Dok ima svjetla ima i bešteka, odnosno pribora za jelo, a nakon 21.00, poput Pepeljuge se pretvara u fast-food. Kako je radno vrijeme do 04.00 ujutro, i kako se filozofija ne mijenja od prvog dana – jasno je zašto je sve uvijek puno. No, nas je zanimalo kako to sad izgleda po danu.
Osnovni napad na izgladnjele goste vrši se klasičnim burgerima i ćevapima (22/32 kune), dok su od asortimana mljevenog mesa tu i gurmanska pljeskavica i jedini u gradu – horseburger (36/32 kn). Velika se pažnja pridaje domaćim pilićima koje sami odkoštavaju i prave sjajan punjeni file te batak sa zabatkom (26/36 kn), a tu je i ženama omiljen tuna steak. Jako veseli debeli sloj kvalitetne šunke i još bolje njemačke gaude, kao i nježnost mesa umotanog u janjeću maramicu. Veo od iste gospođice nose i punjeni lungić i vješalica (35/40 kn), a sve se peče na – drvenom ugljenu.
Pecivo za lepinje i burgere dolazi po bosanskoj recepturi, a svi su prilozi – besplatni!
U Kremenku se ne poslužuje zamrznuto meso, koriste se isključivo provjerena junetina i piletina, gramaža je izrazito velika prema konkurenciji – 270-280 grama, a cijene nevjerojatno povoljne. Od sve ponude, uz poput duše mekog zabatka i briljantne špekom obdarene gurmanske pljeske, svakako treba izdvojiti Argentina steak, 250 grama čistog ramsteka pripremljenog u pacu po specijalnoj južnoameričkoj recepturi, na žalost – tajnoj.
Ponuda pića i nije nešto široka, umjesto deserata dobit ćete Kraševu torticu, ali Damir Tonai već šestu godinu ima status legende Savskog mosta i okolice za najbolji value for money, kad se stvarno želite najesti dobrog mesa. A sve je krenulo kad je shvatio da nakon tulumarenja – nema što za pojesti u rodnome mu gradu... Hvala mu na tome!
I neka mu je sa srećom, a mi i dalje znamo kuda u sitne sate prije ili nakon provoda u Bikersu, Vintageu, Movie pubu, Gardenu... Detalje potražite na Facebooku. Dobar tek!