Francuski krumpirići, sklonite se – stigao je novi prilog. Hrskavi izvana, a sočni iznutra, pohani kiseli krastavci su totalni hit
Ako si ljubitelji kiselih krastavaca, imamo savršeni snack za tebe – njihovu pohanu hrskavu verziju. Ovaj recept koristi klasičan proces pohanja, koji uključuje valjanje krastavaca u brašno prije nego što ih umočiš u razmućena jaja i panko krušne mrvice. Dodatan okus dobit ćeš dodaš li u brašno češnjak u prahu i sol.
Kiseli krastavci u pohanoj verziji su totalni hit
foto: Shutterstock
Kiseli krastavci se čuvaju kiseloj tekućini, pa su prirodno dosta vlažni, što nije idealno za prženje. Za najhrskavije moguće rezultate, ocijedi krastavce i potpuno ih osuši prije pohanja i prženja.
Naravno, možeš pržiti i kolutiće. Samo pazi da ih dobro ocijediš i osušiš prije pohanja. Također, imaj na umu da će se, jer su tanji i manji, kolutići krastavaca pržiti brže nego cijeli krastavci.
Kako čuvati ostatke
Kao i bilo koja pržena hrana, ovi krastavci su najukusniji odmah nakon prženja. Ako ne pojedeš sve, možeš ih pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku i ponovno zagrijati u pećnici na 180 stupnjeva (po mogućnosti na rešetki postavljenoj preko lima za pečenje). Ne preporučuje se zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici jer će postati gnjecavi.
Ne gasi ekran dok kuham
Pohani kiseli krastavci
25 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kiseli krastavci
8
kom
Oštro brašno
1
šalica
Češnjak u prahu
1
žličica
Sol
1
žličica
Jaje
2
kom
Panko mrvice
2
šalica
Suncokretovo ulje
Ranch umak
0,25
šalica
Ljuti umak
1
žlica
Postupak
Nareži 8 većih kiselih krastavaca po dužini na trećine ili četvrtine, ovisno o debljini, kako bi dobio štapiće.
U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno, češnjak u prahu i sol. Jaja stavi u zasebnu srednju zdjelu, a panko mrvice u treću zdjelu. Radeći s nekoliko štapića kiselih krastavaca odjednom, uvaljaj ih prvo u smjesu od brašna, potom ih umoči u jaja, a zatim uvaljaj u panko mrvice.
Pomiješaj rančerski i ljuti umak, dodajući više ljutog umaka ako voliš ljuto. Ostavi sa strane dok jelo ne bude spremno za posluživanje.
Ulij oko 4 cm biljnog ulja u veliku, duboku tavu. Zagrij na srednjoj vatri dok ulje ne dosegne oko 175 stupnjeva
Pomoću hvataljki dodaj 3-4 ppaniranih štapića krastavaca u vruće ulje. Nemoj pretrpavati tavu jer će se ulje brzo ohladiti!
Prži dok štapići ne postanu zlatno-smeđi s jedne strane, oko 1 minute, zatim okreni i prži dok druga strana ne postane zlatno-smeđa, oko još 1 minute.
Stavi pržene krastavce na papirnate ručnike da upiju višak masnoće. Posluži vruće s pikantnim umakom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.