Recepti Povrće 26. svibnja 2024.

Ako i ne voliš kisele krastavce, ovaj recept ćeš obožavati

Prilog
25 MIN
5 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Pohani kiseli krastavci
Jaja, brašno, panko mrvice... I pohani kiseli krastavci su tu!
foto: Instagram @twoforks295
Francuski krumpirići, sklonite se – stigao je novi prilog. Hrskavi izvana, a sočni iznutra, pohani kiseli krastavci su totalni hit

Ako si ljubitelji kiselih krastavaca, imamo savršeni snack za tebe – njihovu pohanu hrskavu verziju. Ovaj recept koristi klasičan proces pohanja, koji uključuje valjanje krastavaca u brašno prije nego što ih umočiš u razmućena jaja i panko krušne mrvice. Dodatan okus dobit ćeš dodaš li u brašno češnjak u prahu i sol.

 | Author: Shutterstock Kiseli krastavci u pohanoj verziji su totalni hit foto: Shutterstock

Kiseli krastavci se čuvaju kiseloj tekućini, pa su prirodno dosta vlažni, što nije idealno za prženje. Za najhrskavije moguće rezultate, ocijedi krastavce i potpuno ih osuši prije pohanja i prženja.

Naravno, možeš pržiti i kolutiće. Samo pazi da ih dobro ocijediš i osušiš prije pohanja. Također, imaj na umu da će se, jer su tanji i manji, kolutići krastavaca pržiti brže nego cijeli krastavci.

Kako čuvati ostatke

Kao i bilo koja pržena hrana, ovi krastavci su najukusniji odmah nakon prženja. Ako ne pojedeš sve, možeš ih pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku i ponovno zagrijati u pećnici na 180 stupnjeva (po mogućnosti na rešetki postavljenoj preko lima za pečenje). Ne preporučuje se zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici jer će postati gnjecavi. 

Ne gasi ekran dok kuham

Pohani kiseli krastavci
25 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kiseli krastavci 8 kom
  • Oštro brašno 1 šalica
  • Češnjak u prahu 1 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Jaje 2 kom
  • Panko mrvice 2 šalica
  • Suncokretovo ulje
  • Ranch umak 0,25 šalica
  • Ljuti umak 1 žlica
Postupak
  1. Nareži 8 većih kiselih krastavaca po dužini na trećine ili četvrtine, ovisno o debljini, kako bi dobio štapiće.


  2. U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno, češnjak u prahu i sol. Jaja stavi u zasebnu srednju zdjelu, a panko mrvice u treću zdjelu. Radeći s nekoliko štapića kiselih krastavaca odjednom, uvaljaj ih prvo u smjesu od brašna, potom ih umoči u jaja, a zatim uvaljaj u panko mrvice.


  3. Pomiješaj rančerski i ljuti umak, dodajući više ljutog umaka ako voliš ljuto. Ostavi sa strane dok jelo ne bude spremno za posluživanje.


  4. Ulij oko 4 cm biljnog ulja u veliku, duboku tavu. Zagrij na srednjoj vatri dok ulje ne dosegne oko 175 stupnjeva

    Pomoću hvataljki dodaj 3-4 ppaniranih štapića krastavaca u vruće ulje. Nemoj pretrpavati tavu jer će se ulje brzo ohladiti!

    Prži dok štapići ne postanu zlatno-smeđi s jedne strane, oko 1 minute, zatim okreni i prži dok druga strana ne postane zlatno-smeđa, oko još 1 minute.


  5. Stavi pržene krastavce na papirnate ručnike da upiju višak masnoće. Posluži vruće s pikantnim umakom.


Isprobaj i ove recepte s kiselim krastavcima!

kiseli krastavci Možda vas zanima... Genijalan umak od samo 2 sastojka. Jedan je tekućina od kiselih krastavaca Špajza Možda vas zanima... S prozora u hladnjak: Ljetni kiseli krastavci Špajza kiseli krastavci Možda vas zanima... Iz bakinog lonca: Recept za pripremu kiselih krastavaca Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:36 27. Svibanj 2024.

    odlično