Recepti Kruh i pecivo 14. ožujka 2025.

Brioche cheesecake - savršen slatki doručak

Kruh i pecivo
20 MIN
15 MIN
9
SREDNJE
brioche cheesecake
Brioche cheesecake
foto: Srceenshot @Cucina Gold Youtube
Donosimo recept za savršen slatki doručak - brioche cheesecake peciva, koja u savršenom skladu donose brioche tijesto i neodoljivu cheesecake kremu. Mljac!

"Jednostavno, brzo i ekonomično"; tako ova divna slatka peciva, brioche cheesecake, opisuju na profilu Cucina Gold na Instagramu i YouTubeu gdje smo i pronašli ovaj tako jednostavan, a tako ukusan i neodoljiv recept za savršena slatka peciva kojima je nemoguće odoljeti. 

Jednostavna i superbrza, takva su ova slatka peciva brioche cheesecake. Ova divna peciva, koja su savršena za slatki doručak vikendom, ali i kao fora desert oko kojeg nema puno posla, čini super mekano i pahuljasto brioche tijesto te prefina cheesecake krema. Ova dva sastojka u savršenom su balancu, a posebno kad im na vrh dodaš malo svježeg voća.

U nastavku donosimo odličan recept za brioche cheesecake peciva, koja će odsad biti redovita na tvome slatkom meniju! Uživaj!

brioche cheesecake | Author: Srceenshot @Cucina Gold Youtube Brioche cheesecake foto: Srceenshot @Cucina Gold Youtube

Ne gasi ekran dok kuham

Brioche cheesecake
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
9
porcija
SREDNJE
BRIOCHE PECIVA
Sastojci
  • Mlijeko 150 ml
  • Instant kvasac 6 g
  • Šećer 50 g
  • Jaje 1 kom
  • Glatko brašno 350 g
  • Sol 5 g
  • Maslac 50 g
CHEESECAKE KREMA
Sastojci
  • Mascarpone 250 g
  • Jaje 1 kom
  • Šećer u prahu 60 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
Postupak
  1. Prvo aktiviraj instant kvasac u malo mlakog mlijeka, s malo brašna i šećera. Dodaj ostatak sastojaka i zamijesi brioche tijesto.


  2. Poklopiti tijesto i pustiti da se diže, dok se ne udvostruči u volumenu.


  3. Premijesiti tijesto, napraviti od tijesta dugački valjak i razrezati ga na 9 jednakih dijelova. Oblikovati kuglicu od svakog komada tijesta. Staviti sa strane, pokriti vlažnom kuhinjskom krpom i pustiti da se tijesto ponovno diže, oko 30 minuta.


  4. Napravi cheesecake kremu: Izmiksaj mascarpone, jaje, gustin i šećer u prahu.


  5. Nakon što su se kuglice tijesta digle, dnom vinske čaše zgnječi svaku kuglicu tako da dobiješ diskove tijesta podjednake veličine s podignutim rubom. 


  6. Na sredinu tijesta stavi cheesecake kremu. Dodaj voće (možeš koristiti svježe voće, ono iz kompota, pekmez…). 


  7. Svako pecivo premaži mlijekom uz pomoć kista. 


  8. Peci na 180 stupnjeva oko 15 minuta. 


  9. Pospi šećerom u prahu i ukrasi listićima svježe mente. Dobar tek!


Nikad dosta briochea...

brioche Možda vas zanima... Recept za najmekaniju brioche štrucu na svijetu Recepti Babka s borovnicama i limunom Možda vas zanima... Ispeci babku s borovnicama, svi će ti zahvaljivati Recepti Možda vas zanima... Brioši - slatki zalogaji koji se tope u ustima! Recepti Možda vas zanima... Idealna za doručak: Slatka i meka peciva s maslacem Recepti Možda vas zanima... Brza brioche peciva stvorena za fine sendviče Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.