Donosimo recept za savršen slatki doručak - brioche cheesecake peciva, koja u savršenom skladu donose brioche tijesto i neodoljivu cheesecake kremu. Mljac!
"Jednostavno, brzo i ekonomično"; tako ova divna slatka peciva, briochecheesecake, opisuju na profilu Cucina Gold na Instagramu i YouTubeu gdje smo i pronašli ovaj tako jednostavan, a tako ukusan i neodoljiv recept za savršena slatka peciva kojima je nemoguće odoljeti.
Jednostavna i superbrza, takva su ova slatka peciva brioche cheesecake. Ova divna peciva, koja su savršena za slatki doručak vikendom, ali i kao fora desert oko kojeg nema puno posla, čini super mekano i pahuljasto brioche tijesto te prefina cheesecake krema. Ova dva sastojka u savršenom su balancu, a posebno kad im na vrh dodaš malo svježeg voća.
U nastavku donosimo odličan recept za brioche cheesecake peciva, koja će odsad biti redovita na tvome slatkom meniju! Uživaj!
Prvo aktiviraj instant kvasac u malo mlakog mlijeka, s malo brašna i šećera. Dodaj ostatak sastojaka i zamijesi brioche tijesto.
Poklopiti tijesto i pustiti da se diže, dok se ne udvostruči u volumenu.
Premijesiti tijesto, napraviti od tijesta dugački valjak i razrezati ga na 9 jednakih dijelova. Oblikovati kuglicu od svakog komada tijesta. Staviti sa strane, pokriti vlažnom kuhinjskom krpom i pustiti da se tijesto ponovno diže, oko 30 minuta.
Napravi cheesecake kremu: Izmiksaj mascarpone, jaje, gustin i šećer u prahu.
Nakon što su se kuglice tijesta digle, dnom vinske čaše zgnječi svaku kuglicu tako da dobiješ diskove tijesta podjednake veličine s podignutim rubom.
Na sredinu tijesta stavi cheesecake kremu. Dodaj voće (možeš koristiti svježe voće, ono iz kompota, pekmez…).
Svako pecivo premaži mlijekom uz pomoć kista.
Peci na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Pospi šećerom u prahu i ukrasi listićima svježe mente. Dobar tek!