gastro postao
Ovog se vikenda počasti bržom verzijom fritula s jogurtom...
Obožavamo ovo razdoblje krafni, fritula i kroštula, ali smo svjesni i koliko vremena može oduzeti priprema. Zato tražimo brže i jednostavnije verzije klasika, baš poput ovih fritula s jogurtom i praškom za pecivo.
Možeš ih posuti šećerom u prahu ili ih preliti rastopljenom čokoladom, džemom pomiješanim s rumom ili pak omiljenom namazom od lješnjaka.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 vanilin šećer
- Pola vrećice praška za pecivo
- 1 veliko jaje
- 1 malo pakiranje čvrstog jogurta
- 1 žlica ruma
- Prstohvat soli
- Ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Postupak:
- Najprije u posudi pomiješaj brašno, prstohvat soli, šećer i prašak za pecivo.
- Dodaj jaja, žlicu ruma i jogurt pa umuti u glatku smjesu.
- Zagrij otprilike litru ulja u posudi pa uz pomoć žlice oblikuj fritule i prži ih dok ne poprime zlatnu boju.
- Izvadi ih iz ulja, prebaci na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
Pospi ih šećerom u prahu ili preljevom po želji.