Karneval je vrijeme lude zabave i uživanja u slasnim i masnim slasticama od prženog (dizanog) tijesta poput krafni, fritula, poderanih gaća i kroštula. Ipak, svjesni smo koliko vremena može oduzeti njihova priprema, posebno kad je riječ od krafnama.
Zato tražimo brže i jednostavnije verzije klasika, a jedna od njih su i ove brzinske fritule s jogurtom i praškom za pecivo. Samo umiješaš i ispržiš u dubokom ulju - brže uistinu ne može!
Možeš ih posuti šećerom u prahu ili ih preliti rastopljenom čokoladom, džemom pomiješanim s rumom ili pak omiljenom namazom od lješnjaka.
Brzinske fritule s jogurtom
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 veliko jaje
- 1 malo pakiranje čvrstog jogurta
- 1 žlica ruma
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Postupak:
- Najprije u posudi pomiješaj brašno, prstohvat soli, šećer i prašak za pecivo.
- Dodaj jaja, žlicu ruma i jogurt pa umuti u glatku smjesu.
- Zagrij otprilike litru ulja u posudi pa uz pomoć žlice oblikuj fritule i prži ih dok ne poprime zlatnu boju.
- Izvadi ih iz ulja, prebaci na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
- Pospi ih šećerom u prahu ili preljevom po želji.
Uživaj i uz druge pokladne slastice...