Danas vam donosimo brzi recept za džem od kupina koji ćete lagano koristiti u pripremi brojnih deserata - muffina, torti, slastica od sira, ali i klasičnih palačinki ili vafla.
Sastojci u nastavku dovoljni su za pripremu jedne staklenke džema. Obavezno ju isperite vrelom vodom i stavite na čistu krpu ili ubrus kako b se dobro ocijedila i krenite s pripremom vaše zimnice.
Sastojci:
- 500 g kupina
- 350 g šećera
- 4 žlice konjaka ili vinjaka
Kupine operite i osušite uz pomoć papirnatih ubrusa, a zatim ih prebacite u zdjelu s debljim dnom. Kuhajte sa šećerom na slaboj vatri i ne zaboravite miješati. Izvadite žličicu pekmeza i stavite ga na tanjurić kako bi provjerili stvara li se tanka kožica. Kada se to dogodi znači da je dostigao točku želiranja i da ga možete preliti u staklenku. Prije zatvaranja pekmez poškropite alkoholnim pićem koji ste odabrali i dobro zatvorite.
Uživajte!