Špajza 18. prosinca 2022.

Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu YouTube serijala "Osnove kuhanja s Gordonom Ramsayjem", slavni je chef otkrio kako savršeno skuhati tjesteninu - baš svaki put

Mnogi se pri kuhanju tjestenine odlučuju se za metodu u kojoj u redovnim intervalima isprobavaju sitne komade kako bi provjerili je li spremna za serviranje. Poznati je chef odlučio laicima skratiti muke te je podijelio savjete za pripremu savršene al dente tjestenine.


Ramsay je u videu tjesteninu opisao kao "savršenu namirnicu koju svatko treba imati u svojoj kuhinji", a u isto vrijeme i kao namirnicu koju je veoma lako zeznuti. Zbog toga, odlučio je jednom i zauvijek stati na kraj krivo skuhanoj tjestenini te je otkrio svoju tajnu pripreme.

 

 

Do odlične tjestenine u četiri koraka:

  1. Prilikom kuhanja tjestenine, Ramsay sve započinje jednostavnim dodavanjem vode u veliku zdjelu kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za njeno kuhanje te obavezno dodaje i veliki prstohvat soli. 
  2. Za sljedeći korak potrebno je strpljenje, s obzirom na to da voda treba proključati. U nju zatim trebaš dodati tjesteninu, promiješati te pričekati onoliko vremena koliko piše na uputstvu. Celebrity chef savjetuje da, ako nemaš osjećaj za vrijeme, naštimaš štopericu.
  3. Kada preporučene minute kuhanja isteknu, jedan komad tjestenine trebaš izvaditi i probati ga. "Tjestenina ne smije biti mekana, niti previše tvrda i hrskava. Mora samo biti dovoljno čvrsta iznutra", pojašnjava Ramsay.
  4. Nakon testiranja tjestenine, i donošenja zaključka o tome da je kuhana, slavni chef savjetuje da je odmah izvadiš i procijediš. On je u tom trenutku dodatno začinjava soli i paprom te prelijeva maslinovim uljem kako se ne bi zalijepila. 

 

Možda vas zanima... Ramsayjeva tajna najboljeg tijesta za pizzu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.