Ananas je jedna od onih voćki kojom se obožavamo osvježavati za vrijeme vrućih ljetnih dana. Na plaži ili balkonu, posve nebitno. Egzotični ananas sa svakim nas novim zalogajem vodi u toplije krajeve. Upravo zato, donosimo vam dva genijalna i potpuno različita recepta. Jedan je za vrući ananas s roštilja, dok je drugi stvoren za ljetno osvježenje i stiže iz zamrzivača.
Gillani ananas
Najjednostavniji način za pripremu ananasa s roštilja bit će onaj od svega dva jednostavna koraka - mariniranja i pečenja. Ananas najprije dobro marinirajte u mješavini maslaca, otopljenog maslaca, kakvog dobrog ljutog umaka, papra i soli, a zatim ga bacite na vrući, lagano nauljen grill.
Isti je postupak i pripremate li ga na običnoj grill tavi u vlastitoj kuhinji. Dovoljno mu je tek dvije do tri minute sa svake strane ili, ako želite biti sigurni da ste posao odradili kako treba, dok se na njemu ne pojave tragovi grilla.
Tako pripremljen ananas bit će odličan dodatak sladoledu, ali i sendvičima te mesu s roštilja. Nataknuti ga možete i na ražnjiće.
U slatkoj varijanti poslužiti ga možete s čokoladom ili pak u umaku od cimeta i maslaca. Za taj će vam način trebati smeđi šećer, otopljeni maslac i žličica cimeta. Sve zajedno dobro promiješajte i ubacite u mikrovalnu na pola minute kako bi se svi sastojci bolje povezali. Dobivenom smjesom premažite ananas i grilajte ga dok ne poprimi boju. Jednostavan i poprilično genijalan desert za ljetne dane gotov je u manje od 15 minuta.
Ananas iz zamrzivača
Ideju za ovu varijantu ananasa pronašli smo na Instagramu, na profilu bos.kitchen. Prema receptu koji se nalazi ispod same fotografije britanske food blogerice, ananas je dovoljno narezati na kolutove, nabosti na štapiće i zamrznuti preko noći.
Tako smrznuti ananas možete umočiti u otopljenu čokoladu, a sjajne okuse dobit ćete dodate li cijeloj kombinaciji i prstohvat kokosa. Brzo, jednostavno i, moramo priznati, s vrlo velikim šansama da postane jedna od omiljenih slastica ovog ljeta.