Recepti 21. studenoga 2023.

Hrskava salata od sirovih prokulica jako nam se sviđa

Salata od sirovih prokulica
Salata od sirovih prokulica foto: Instagram @skinnytaste
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova hrskava salata od sirovih prokulica odlična je pratnja glavnom jelu, ali može biti i samostalan obrok u trenucima kada ti treba nešto lagano i zdravo ili ti se jednostavno ne da kuhati

Prokulice mnogi mrze, ponetko ih voli, no rijetko kome pada na pamet jesti ih sirove. No ako su tanko narezane kao u ovoj salati odlična su zdrava namirnica te dodaju hrskavu teksturu salati.

Svi nutritivni benefiti prokulica na ovaj se način ne gube, a dobivaš odlično jelo koje može biti samostalan obrok, ali i odlična pratnja glavnom jelu. Ova hrskava salata od sirovih prokulica odlična je večera za dane kad ti treba nešto lagano i zdravo i ne da ti se kuhati, ali i sjajan prilog uz primjerice piletinu ili puretinu s roštilja.

Izazivamo te da je kušaš, ali i smisliš neku svoju kombinaciju povrća. Javi nam kako ti se sviđa!

 | Author: Michael Tucker/Unsplash Bitno je kod ove salate dosta sitno narezati prokulice foto: Michael Tucker/Unsplash

Hrskava salata sa sirovim prokulicama

Sastojci:

  • 250 g sirovih prokulica
  • 60 g tostiranih pinjola
  • ½ luka srebrenca
  • 1 srednja mrkva
  • sol
  • limunov sok
  • maslinovo ulje

Postupak:

  1. Mrkvu i luk nareži na julienne (tanke trakice) i stavi u zdjelu. Operi prokulice, makni eventualne loše vanjske listove, sitno ih nareži te dodaj mrkvi i luku.
  2. Napravi dresing od maslinova ulja, malo soli i limunova soka, promiješaj salatu i stavi u hladnjak na 20-ak minuta prije posluživanja.
  3. Netom prije posluživanja pospi tostiranim pinjolima.

Savjet više: Okus ove odlične salate možeš obogatiti kiselkastom jaukom narezanom na julienne te sa 100-injak grama naribanog sira pecorino romano – oboje ubaci u salatu prije dodavanja dresinga. Ako nemaš sir pecorino romano odlično će poslužiti i svježe naribani parmezan, ali i paški sir. Pinjole možeš zamijeniti drugim orašastim plodovima, primjerice orasima.

 | Author: Kaju/Pexels Odsad prokulice volimo i sirove! foto: Kaju/Pexels

Imamo još super recepata s prokulicama!

 

Prokulice Možda vas zanima... Pečene prokulice su prilog za poželjeti! Špajza zapečene prokulice Možda vas zanima... Trebaš prilog? Zapeci prokulice s medom i senfom Recepti Možda vas zanima... Kremasto varivo od prokulica zamirisat će čak i onima koji ih baš ne ljube Recepti prokulice, mesne okruglice Možda vas zanima... Prokulice i mesne okruglice odličan su i slastan spoj! Recepti Možda vas zanima... Prokulice s orasima i svinjskim medaljonima u slatko-kiselom umaku od čilija Recepti Možda vas zanima... Jednostavna tjestenina s prokulicama i limunom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:42 22. Studeni 2023.

    dobra salata