Recepti Desert 20. rujna 2024.

DESERT DANA Jednostavan jesenski kolač od bundeve

Desert
25 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
Kolač od bundeve
Kolač od bundeve
foto: @bakerbynature Instagram
U ovom slučaju, bundeva se neće pretvoriti u kočiju kao u bajci, ali je rezultat jednako čaroban - savršen kolač od bundeve. Vjeruj nam na riječ i isprobaj naš recept!

Ovaj jesenski kolač od bundeve pravo je ukusno otkriće! Savršen je za popodnevni desert, uz kavu ili čaj, slatki doručak ili kao poslastica za obiteljsku feštu.

Zahvaljujući bogatoj teksturi i sočnom tijestu, s mirisnim začinima poput cimeta, muškatnog oraščića i đumbira, ovaj desert je, vjeruj nam na riječ, prava jesenska poslastica.

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

Neodoljivi preljev od krem sira

Posebno će te oduševiti preljev od krem sira koji savršeno nadopunjuje bundevu, čineći ovaj kolač jednim od omiljenih deserta koji ćeš željeti poslužiti u svakoj prigodi. Ako kolaču želiš dodati malo hrskavosti, ukrasi ga zdrobljenim keksima od đumbira, tostiranim pekan oraščićima ili orasima.

Ne gasi ekran dok kuham

Kolač od bundeve
25 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
KOLAČ
Sastojci
  • Suncokretovo ulje
  • Brašno 3 šalica
  • Cimet 2 žličica
  • Prašak za pecivo 1,50 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Muškatni oraščić 0,50 žličica
  • Đumbir u prahu 0,25 žličica
  • Maslac 125 g
  • Smeđi šećer 1,25 šalica
  • Šećer 0,75 šalica
  • Jaje 4 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Pire od bundeve 450 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži lim za pečenje dimenzija 23x33 cm papirom za pečenje i namaži ga uljem.

    U srednjoj zdjeli, pomiješaj suhe sastojke - brašno, cimet, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i đumbir.


  2. U velikoj zdjeli, pomoću ručnog miksera (ili u zdjeli miksera s postoljem), izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postanu svijetli i pahuljasti. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog.

    Umiješaj ekstrakt vanilije i pire od bundeve dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedine.


  3. Ulij tijesto u pripremljeni lim za pečenje i izravnaj površinu. Peci oko 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Pusti da se kolač potpuno ohladi.


FROSTING
Sastojci
  • Krem sir 480 g
  • Maslac 6 žlica
  • Šećer u prahu 2,50 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Cimet 0,50 žličica
  • Sol
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomoću ručnog miksera (ili miksera s postoljem), dobro izmiksaj krem sir i maslac dok ne postanu glatki. Dodaj šećer u prahu i miješaj dok ne nestanu grudice, zatim dodaj vaniliju i prstohvat soli.


  2. Izvadi kolač iz lima i prebaci ga na pladanj ili dasku za rezanje. Premaži kolač kremastim preljevom (frostingom) koristeći lopaticu i pospi ga cimetom po vrhu. 


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

650 kcal

32 %

MASTI

31,00 g

43 %

KOLESTEROL

0,14 g

0 %

UH

86,00 g

31 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Isprobaj i ove slane i slatke delicije od bundeve!

njoki od bundeve Možda vas zanima... Njoki od bundeve za koje ti trebaju samo 3 sastojka! Recepti Džem od bundeve Možda vas zanima... Pripremamo zimnicu, na redu je najfiniji džem od bundeve Recepti Možda vas zanima... Isprobajte sočan i mirisan kruh od bundeve Recepti Pizza od bundeve Možda vas zanima... Pizza od bundeve novo je omiljeno jelo iz naše pećnice Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.