U ovom slučaju, bundeva se neće pretvoriti u kočiju kao u bajci, ali je rezultat jednako čaroban - savršen kolač od bundeve. Vjeruj nam na riječ i isprobaj naš recept!
Ovaj jesenski kolač odbundeve pravo je ukusno otkriće! Savršen je za popodnevni desert, uz kavu ili čaj, slatki doručak ili kao poslastica za obiteljsku feštu.
Zahvaljujući bogatoj teksturi i sočnom tijestu, s mirisnim začinima poput cimeta, muškatnog oraščića i đumbira, ovaj desert je, vjeruj nam na riječ, prava jesenska poslastica.
Posebno će te oduševiti preljev od krem sira koji savršeno nadopunjuje bundevu, čineći ovaj kolač jednim od omiljenih deserta koji ćeš željeti poslužiti u svakoj prigodi. Ako kolaču želiš dodati malo hrskavosti, ukrasi ga zdrobljenim keksima od đumbira, tostiranim pekan oraščićima ili orasima.
Ne gasi ekran dok kuham
Kolač od bundeve
25 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
KOLAČ
Sastojci
Suncokretovo ulje
Brašno
3
šalica
Cimet
2
žličica
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Sol
1
žličica
Soda bikarbona
0,50
žličica
Muškatni oraščić
0,50
žličica
Đumbir u prahu
0,25
žličica
Maslac
125
g
Smeđi šećer
1,25
šalica
Šećer
0,75
šalica
Jaje
4
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Pire od bundeve
450
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži lim za pečenje dimenzija 23x33 cm papirom za pečenje i namaži ga uljem.
U srednjoj zdjeli, pomiješaj suhe sastojke - brašno, cimet, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i đumbir.
U velikoj zdjeli, pomoću ručnog miksera (ili u zdjeli miksera s postoljem), izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postanu svijetli i pahuljasti. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog.
Umiješaj ekstrakt vanilije i pire od bundeve dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedine.
Ulij tijesto u pripremljeni lim za pečenje i izravnaj površinu. Peci oko 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Pusti da se kolač potpuno ohladi.
FROSTING
Sastojci
Krem sir
480
g
Maslac
6
žlica
Šećer u prahu
2,50
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Cimet
0,50
žličica
Sol
Postupak
U velikoj zdjeli pomoću ručnog miksera (ili miksera s postoljem), dobro izmiksaj krem sir i maslac dok ne postanu glatki. Dodaj šećer u prahu i miješaj dok ne nestanu grudice, zatim dodaj vaniliju i prstohvat soli.
Izvadi kolač iz lima i prebaci ga na pladanj ili dasku za rezanje. Premaži kolač kremastim preljevom (frostingom) koristeći lopaticu i pospi ga cimetom po vrhu.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
650 kcal
32 %
MASTI
31,00 g
43 %
KOLESTEROL
0,14 g
0 %
UH
86,00 g
31 %
PROTEINI
8,00 g
16 %
Isprobaj i ove slane i slatke delicije od bundeve!