Slavna glumica Jennifer Garner u pripremi ove tjestenine s umakom od cvjetače udružila se sa chefom Danieleom Uditijem
Glumica Jennifer Garner oduševljava slasnim epizodama svog kulinarskog serijala #PretendCookingShow koji objavljuje na svom Instagramu. Ovaj put u svoju kuhinju pozvala je chefa Danielea Uditija, Talijana koje je tjestenina slasna specijalizacija, koji ju je naučio kako pripremiti ukusnu tjesteninu punu povrća i proteina - tjesteninu s umakom od cvjetače.
Domaća tjestenina koju je lako zamijesiti
Iako se uvijek može kupiti svježa tjestenina u supermarketu, Garner i Uditi odlučuju je napraviti na tradicionalan način – od krupice (semolina brašna, odnosno brašna od durum pšenice) i vode. Za umak od cvjetače, na maslinovom ulju i nasjeckanoj ljutiki na tavi pirjaju sitno narezane komadiće cvjetače.
U hrpici brašna napravi udubinu u sredini. Dodaj 1 šalicu vode i počni mijesiti. Polako dodaj još vode dok se sve brašno ne poveže, ne brine ako tijesto nije savršeno glatko.
Pokrij tijesto i pusti da odstoji 10-ak minuta.
U tavi na srednje jakoj vatri pomiješaj maslinovo ulje, ljutiku, cvjetaču natrganu na komadiće i sol, pusti da se pirja dok ne omekša. Po potrebi polako dodaj vode.
Nakon 10 minuta tijesto kratko premijesi i ostavi ga još 10 minuta da miruje.
Prebaci smjesu cvjetače iz tave u blender. Izmiksaj, zatim na nižoj brzini dodajte 2 žlice maslinova ulja. Odloži sa strane.
Stavi lonac s posoljenom vodom da proključa.
Odreži komad tijesta (~2 cm). Razvaljaj u 'kobasicu'. Nareži na komadiće od cca 1,5 cm i pobrašni da se ne lijepe.
Pritisni sredinu komadića i lagano zarolaj unatrag da se savije. Ponovi dok ne potrošiš tijesto.
Dodaj u kipuću vodu i kuhaj oko 5 minuta.
Dok se tjestenina kuha, u tavu dodajte tri šeflje vode od kuhanja tjestenine. Dodaj ½ šalice pirea od cvjetače i kuhaj dok se ne reducira. Kad je tjestenina kuhana, dodaj je u umak da se dovrši. Dodajte 1 žlicu maslinova ulja i ½ šeflje vode od tjestenine, promiješaj. Umiješaj nasjeckane cvjetove od tikvica za ukras, no ovaj korak možeš i preskočiti ako ti cvjetovi od tikvica nisu dostupni.
Isprobaj i ove slasne zalogaje s potpisom Jennifer Garner:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.