Recepti Riba 31. listopada 2025.

Losos u savršeno kremastom umaku

Riba
10 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
losos u kremastom umaku
Losos u kremastom umaku
foto: CafeDelites/Pinterest

Toskanska piletina već je neko vrijeme pravi, slasni hit, a sada smo naišli na recept koji koristi isti umak, samo što je glavna namirnica - losos. I jelo nam je odlično!

Losos u savršeno kremastom umaku odličan je uz tjesteninu (nekako prirodno 'vuče' na njoke, no i sve druge vrste tjestenine odličo pašu uz ovaj umak), ali super prilog je i pire krumpir

Toskanska piletina Možda vas zanima... RUČAK ZA 5! Toskanska piletina s tjesteninom Recepti

Raskošan umak

Malo cherry rajčice, češnjaka, limuna, vrhnja za kuhanje i svježeg začinskog bilja (najčešće u ovaj recešt stavljamo kombinaciju listiža svježeg bosiljka i peršina, no super funkcionira i timijan, ružmarin...). Uz dodatak maslaca umak postaje savršena doza raskoši i kremastosti na tanjuru.

Ako ne znaš što danas kuhati za večeru, ovaj recept za losos u savršeno kremastom umaku je super ideja.

losos u kremastom umaku | Author: CafeDelites/Pinterest Isprobaj naš recept - losos u savršeno kremastom umaku foto: CafeDelites/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Losos u kremastom umaku
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Losos - filet 4 kom
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Maslac 3 žlica
  • Češnjak 3 režanj
  • Cherry rajčice 1,50 šalica
  • Mladi špinat 2 šalica
  • Vrhnje za kuhanje 125 ml
  • Parmezan 0,25 šalica
  • Svježe začinsko bilje 0,25 šalica
  • Limun - kriška 4 kom
Postupak
  1. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri ugrij ulje. Losos dobro osuši kuhinjskim ubrusom te posoli i popapri.

    Začinjeni losos stav na vruće ulje s kožom prema dolje i prži dok s donje strane ne dobije lijepu zlatnožutu boju, oko 6 minuta. Okreni losos i prži još 2 minute s druge strane. Prebaci na tanjur i stavi sa strane.


  2. Smanji vatru na srednju i u tavu dodaj maslac. Kad se maslac opoti, umiješaj usitnjeni češnjak i prži dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj cherry rajčice razrezane napopla, posoli i popapri.

    Dinstaj dok rajčice ne krenu 'pucati', dodaj špinat. Dinstaj dalje dok špinat ne povene.


  3. Umiješaj vrhnje za kuhanje, svježe narbani parmezan i nasjeckano svježe začinsko bilje (najčešća je u ovom receptu kombinacija svježeg bosiljka i peršina, no odlično funkcioniraju i svježi timijan, ružmarin...).

    Pusti da zakipi. Smanji vatru na slabu i pusti da lagano ključa dok se umak malo ne zgusne, oko 3 minute.


  4. Filete lososa vrati u tavu s umakom. KUhaj još oko 3 minute.


  5. Posluži opsuto svježim začinskim biljem i pokapano limunovim sokom.

    Odličan prilog uz ovaj kremasti losos je tjestenina, posebno njoki, ali i pire krumpir.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

655 kcal

32 %

MASTI

52,00 g

72 %

KOLESTEROL

0,16 g

0 %

UH

5,00 g

1 %

PROTEINI

40,00 g

80 %

Isprobaj i ova genijalna jela od lososa:

salmon candy, kandirani losos Možda vas zanima... Kandirani losos: svi pričaju o ovom slasnom trendu... Recepti losos salata Možda vas zanima... Losos salata gotova za 15 minuta, a puna okusa Recepti salmon feta pasta Možda vas zanima... Salmon Feta Pasta - slavna Feta Pasta ima novu verziju Recepti Bang bang losos s umakom od avokada Možda vas zanima... Bang bang losos s umakom od avokada Recepti losos Možda vas zanima... Kako pripremiti losos u mikrovalnoj pećnici Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.