gastro postao
Jednostavna i ukusna istarska poslastica
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 364
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 3 žlica vinski ocat
- 3 žlica lozovača
- 2 žlica šećer, kristal
- 3 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
- sol
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica šećer, u prahu
Priprema
- Jaja dobro razmutite, dodajte ocat, rakiju, šećer i sol.
- Kad ste sve dobro izmiješali dodajte brašno prema potrebi da dobijete čvrsto tijesto kao za rezance.
- Tijesto dobro izradite rukama i razvaljajte na tanko te režite ukrasnim kotačićima prema vlastitoj želji.
- Pržite na ulju i još tople pospite šećerom u prahu.