gastro postao
Pripremiti ju može svatko, a gotovo da nema osobe koja ne voli okus ove osvježavajuće slastice
U svojoj bilježnici s receptima svakako trebaš imati onaj za mileram tortu. Ovaj osvježavajući kolač može se pripremiti s raznim voćem, a nama je ipak posebno draga verzija sa šumskim bobicama. Ispeći ju možeš s lakoćom čak i ako nisi najveći stručnjak za slastice, što ovaj kolač čini još popularnijim.
Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 80 g maslaca
- 1 jaje
Za kremu:
- 1/2 l mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
- 450 g šumskog voća
- 1 crveni preljev za tortu
Priprema:
- U posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer te dodaj maslac i jedno jaje. Rukama umijesi tijesto i oblikuj ga u kuglu. Tijesto zamotaj u prozirnu foliju te ga stavi u hladnjak da se ohladi sat vremena.
- Hladno tijesto na radnoj površini razvaljaj na pola centimetra debljine i njime obloži okrugli kalup za pečenje. Obloži stijenke kalupa, ne samo dno. Kalup s tijestom stavi u hladnjak.
- U loncu zagrij mlijeko, dodaj prah za puding i šećer te kada smjesa postane gusta, makni ju sa štednjaka. U vruću smjesu umiješaj mileram i sve skupa prebaci u kalup obložen tijestom.
- Smrznuto šumsko voće posipaj po površini torte i sve zajedno stavi peći 45 minuta u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva Celzijevih.
- Kada je torta gotova izvadi ju iz pećnice te pripremi crveni preljev za tortu prema uputama na pakiranju. Tortu završi preljevom dok je još topla i ostavi da se ohladi u hladnjaku barem tri sata prije posluživanja.
Osvježi se i ovim slasticama: