Mississippi piletina jednostavno je jelo od pilećih prsa i začina koje svi imamo kod kuće. Priprema traje samo 10 minuta, a ostatak posla odradit će pećnica ili slow cooker
Uvijek smo u potrazi za brzim i jednostavnim jelima koja možemo pripremiti tijekom radnog tjedan. Takvo jelo je i ova sočna i slasna Mississippi piletina. Doduše, nije baš brzo gotova jer kuha se dugo i lagano, no tvoj dio posla, odnosno priprema, traje samo 10 minuta.
Ako ti slučajno ostane viška, Mississippi piletina može se i zamrznuti i tako sačuvati za još jedan obrok. Inače, Mississippi piletina najbolje ide uz 'običnu' kuhanu rižu, a možeš ju staviti i u sendvič uz dodatak nekog sira i salate i dobit ćeš slastan obrok za ponijeti na put, izlet ili pak posao.
Mississippi piletina nov je ukusan dodatak našem redovitom meniju - donosimo ti odličan, provjeren recept!
Mississippi piletina
foto: Aimee Mars Living/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Mississippi piletina
10 MIN
pripreme
180 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća prsa
1
kg
Listići sušenog peršina
2
žličica
Kopar - sušeni
1
žličica
Češnjak u prahu
1
žličica
Luk u prahu
0,50
žličica
Sol
0,50
žličica
Pileći temeljac
500
ml
Soja umak
1
žlica
Maslac
125
g
Jalapeño papričica
0,66
šalica
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Pileća prsa u komadu, bez kože i kostiu, stav na dno slow cookera ili gusene posude.
PIleća prsa pospi sušenim peršinom, koprom, češnjakom i lukom u prahu te solju i paprom.
U zdjelici izmiješaj pileći temeljac i soja sos. Prelij preko piletine. Na vrh stavi komade maslaca i nasjeckane jalapeno papričice ili 2-3 njih u komadu.
Kuhaj u slow cookeru 3-4 sata na jako, ili 6-8 na slabo. Možeš jelo skuhati i u gusenoj posudi s poklopcem, tako da prvo sve zagriješ na štednjaku, a onda ubaciš u pećnicu na oko 140 stupnjeva.
Nakon kuhanja piletinu natrgaj na komade i posluži s umakom u kojem se kuhala i rižom.
Ako ti treba još dobrih ideja za pripremu piletine, pronađi ih u nastavku...