Recepti 20. travnja 2023.

Moraš isprobati ovih pet proljetnih jela!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspiriraj se i uživaj u sezonskim gastro delicijama jer ova proljetna jela sigurno će te oduševiti

Proljetni dani sa sobom nose cijeli niz svježeg sezonskog povrća, pa zašto ne bi iskoristila sve te divne namirnice za pripremu slasnih i zdravih jela?

Donosimo ideje za jednostavna i brza jela koja su odličan izbor tijekom užurbanog radnog tjedna, ali i vikendom. Izaberi omiljeni recept i pripremi odličan proljetni ručak (ili večeru)...

Tjestenina s kremom od špinata

Brzinska tjestenina s kremom od špinata oduševit će i one, kojima špinat možda nije omiljena namirnica. Autorica recepta Nasja Duplančić špinat kombinira i uz kuhanu palentu s maslacem i sirom te uz tjesteninu, a odlična je ideja umiješati ga i u rižoto. Ne zaboravi jelo obilno posuti svježe naribanim parmezanom. Uživaj! 

 

Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kremom od špinata Kolumne
 

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić

Pizza od cikle s pestom od rikule

Laura Roman donosi odličan recept za ružičastu pizzu čija je podloga napravljena od cikle. Roza podloga u kombinaciji s pestom od rikule, karameliziranom crvenom kapulom, paškom kravljom skutom i sjemenkama šipka prava je proljetna rapsodija okusa. Možda zvuči kao neobična kombinacija, ali okusi će te zasigurno oduševiti. 

 

Možda vas zanima... Izvrsna pizza od cikle s pestom od rikule Kolumne

 

Tart sa šparogama, sirom i jajima

Znaš one trenutke kada trebaš nešto na brzinu pripremiti, a nemaš baš neke mogućnosti, a ni vremena? Ovaj recept, ili bolje rečeno ideja je pravi spas, govori Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju. Dvadeset minuta vremena, nekoliko lako dostupnih namirnica i to je to! Na stolu će biti jedno lagano, ukusno i oku poprilično ugodno jelo. 

 

Možda vas zanima... Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može! Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Proljetni špageti od tikvica sa slanutkom

Odličan recept za proljetnu salatu sa špagetima od tikvica i hrskavim slanutkom pripremila je naša kolumnistica Laura Roman. Ova salata možda bi bila neobična kada bismo ju radili s običnim špagetima, no tikvica se odlično snalazi u ovom laganom i zdravom obroku. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom Kolumne

 

Odličan rižoto sa šparogama

Jednostavan (ali preukusan) recept za rižot sa šparogama i tri vrste riže.  Iako za pripremu ovog rižoto treba malo više vremena, okusi su zaista posebni ( i vrijedni uloženog truda). Rižot ima vrlo kremastu teksturu koja će se odlično nadopunjavati sa blanširanim, hrskavim šparogama. Za više ovakvih slasnih recepata posjeti blog La vie Shobaine

 

Možda vas zanima... Rižoto sa šparogama s tri vrste riže - ovo morate isprobati! Kolumne

 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:57 21. Travanj 2023.

    zdravo ukusno