Proljetni dani sa sobom nose cijeli niz svježeg sezonskog povrća, pa zašto ne bi iskoristila sve te divne namirnice za pripremu slasnih i zdravih jela?
Donosimo ideje za jednostavna i brza jela koja su odličan izbor tijekom užurbanog radnog tjedna, ali i vikendom. Izaberi omiljeni recept i pripremi odličan proljetni ručak (ili večeru)...
Tjestenina s kremom od špinata
Brzinska tjestenina s kremom od špinata oduševit će i one, kojima špinat možda nije omiljena namirnica. Autorica recepta Nasja Duplančić špinat kombinira i uz kuhanu palentu s maslacem i sirom te uz tjesteninu, a odlična je ideja umiješati ga i u rižoto. Ne zaboravi jelo obilno posuti svježe naribanim parmezanom. Uživaj!
Pizza od cikle s pestom od rikule
Laura Roman donosi odličan recept za ružičastu pizzu čija je podloga napravljena od cikle. Roza podloga u kombinaciji s pestom od rikule, karameliziranom crvenom kapulom, paškom kravljom skutom i sjemenkama šipka prava je proljetna rapsodija okusa. Možda zvuči kao neobična kombinacija, ali okusi će te zasigurno oduševiti.
Tart sa šparogama, sirom i jajima
Znaš one trenutke kada trebaš nešto na brzinu pripremiti, a nemaš baš neke mogućnosti, a ni vremena? Ovaj recept, ili bolje rečeno ideja je pravi spas, govori Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju. Dvadeset minuta vremena, nekoliko lako dostupnih namirnica i to je to! Na stolu će biti jedno lagano, ukusno i oku poprilično ugodno jelo.
Proljetni špageti od tikvica sa slanutkom
Odličan recept za proljetnu salatu sa špagetima od tikvica i hrskavim slanutkom pripremila je naša kolumnistica Laura Roman. Ova salata možda bi bila neobična kada bismo ju radili s običnim špagetima, no tikvica se odlično snalazi u ovom laganom i zdravom obroku. Uživaj!
Odličan rižoto sa šparogama
Jednostavan (ali preukusan) recept za rižot sa šparogama i tri vrste riže. Iako za pripremu ovog rižoto treba malo više vremena, okusi su zaista posebni ( i vrijedni uloženog truda). Rižot ima vrlo kremastu teksturu koja će se odlično nadopunjavati sa blanširanim, hrskavim šparogama. Za više ovakvih slasnih recepata posjeti blog La vie Shobaine.