Ako spadaš među ljubitelje rajčice, obavezno moraš isprobati ovaj predivan rižoto od rajčice
Okusi osvježavajuće rajčice uz rižu najčešće se kombiniraju kao salata. No nedavno smo probali izvrstanrižoto od rajčice koji nas je oduševio pa donosimo odličan recept.
U ovom rižotu možeš kombinirati razne bojerajčice. Malo žute, zelene, crne i, naravno, najčešće crvene dodatno će začiniti čitavu stvar. Također, kada ribašili blendaš rajčicu, ostavi i nešto komadića kako bi rajčica u rižotu zasjala u punom sjaju.
Na kraju, prije posluživanja, rižoto pospi pristojnom količinom svježeg bosiljka i navalite na kremasti rižoto koji ćeš zavoljeti istog trenutka kad ga kušaš. A još kad vidiš ove divne fotografije...
Rižoto od rajčičice
foto: Karolina Grabowska/Pexels
Rižoto od rajčičice
foto: Karolina Grabowska/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Rižoto od rajčice
8 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
1
porcija
SREDNJE
Sastojci
Cherry rajčice
8
kom
Luk
1
kom
Riža
100
g
Vino
0,50
šalica
Maslac
2
žlica
Češnjak
1
režanj
Parmezan
2
žlica
Mascarpone
1
žlica
Maslinovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Naribaj ili blendaj rajčice da od njih dobiješ pire.
Na maslinovm ulju dinstaj nasjeckani luk, a kad malo omekša dodaj pire o rajčica.
Kuhaj dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
Dodaj rižu, pomiješaj, pa prelij vinom. Dodaj češnjak, sol i papar.
Kuhaj dok riža ne omekša.
Po potrebi dodaj još tekućine, najbolje temeljac.
Dodaj maslac i dobro promiješaj. Na kraju dodaj parmezan i pomiješaj.
Rižoto bi trebao biti kremast, a svi sastojci sjedinjeni.
Dodaj mascarpone, pomiješaj i posluži.
Rižoto od rajčičice
foto: Karolina Grabowska/Pexels
Probaj i ova divna ljetna jela u kojima je rajčica uvijek jedan od glavnih sastojaka...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.