Recepti 05. siječnja 2018.

Nikad lakše: Tri recepta za jela sa samo tri sastojka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova tri sjajna jela vrlo brzo postat će omiljena u vašoj kuhinji. Jednostavna, brza i neodoljivo ukusna, provjeren su recept za zadovoljno nepce.

Birajte između jednostavnog krumpira s Dijon senfom, brze tjestenine s vinom i najjednostavnijih palačnika na svijetu. Ručak pripremite brzinski, a zatim uživajte u nekim divnim, brzim i finim okusima.

 

Možda vas zanima... Isprobajte ovo: Bezglutenski krekeri od samo tri sastojka Kolumne Možda vas zanima... Čokoladne praline od samo tri sastojka Recepti

 

Sve što će vam trebati za pripremu jednostavnog krumpira koji je hrskav izvana, a kremast iznutra je maslinovo ulje, Dijon senf, sol i papar. U kombinaciju je, naravno, potrebno ubaciti i krumpire, a najbolji izbor bit će manji crveni krumpir.

 

krumpir Možda vas zanima... Najbolji trikovi za pečenje krumpira u pećnici Špajza

 

Prerežite ga na pola, začinite mješavinom dvije žlice maslinovog ulja, dvije žlice senfa te začinima po želji. Sve zajedno ubacite u pećnicu i na 200 stupnjeva pa pecite oko 40 minuta ili dok krumpir ne poprimi zlatnu boju.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Aromatična tjestenina s vinom od vas će zahtijevati također tri vrlo jednostavna sastojka. Pripremite tjesteninu, pola čaše bijelog vina, dvije žlice maslaca i malo parmezana po želji.

 

cacio e pepe Možda vas zanima... Svi ga znaju: Onaj jedan recept za tjesteninu koji obožavamo None

 

Tjesteninu je najprije potrebno skuhati al dente, a prije nego je ocijedite, sačuvajte pola šalice vode u kojoj se kuhala. U veću tavu dodajte pola šalice vina, pustite da zavrije, pa kuhajte još oko dvije minute. Dodajte skuhanu tjesteninu, vodu koju ste sačuvali, maslac, sol i papar. Dobro pomiješajte. Na kraju po želji začinite parmezanom ili nekim drugim ribanim sirom.

Kombinaciji također možete dodati i svježe začinsko bilje poput peršina ili bosiljka, a želite li uživati u nešto bogatijim okusima, tjestenini svakako dodajte i koji režanj češnjaka.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Nakon finog i super jednostavnog ručka, ne preostaje vam drugo već se zasladiti na najbrži mogući način. Ne, nećemo vam savjetovati da pojedete jabuku, već da pripremite zdrave i tako ukusne palačinke.

 

Možda vas zanima... Proteinske palačinke od samo tri sastojka Kolumne

 

Sve što vam treba su jaje i banana, a mi smo u kombinaciju odlučili ubaciti i malo cimeta. Pomiješajte jednu veću, zrelu bananu, dva jaja i cimet. Kada ste dobili gustu smjesu, rasporedite je po tavi na kojoj ste najprije otopili kockicu maslaca i pecite svoje palačinke. Palačinke su gotove kada na rubovima poprime boju.

Dodate li ovim palačinkama prašak za pecivo, one će biti nešto prozračnije i još ukusnije, a kombinaciju također možete začiniti i omiljenim orašastim plodovima, kakaom u prahu, komadićima čokolade, vanilijom, suhim voćem ili medom.

 

Možda vas zanima... Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.