Birajte između jednostavnog krumpira s Dijon senfom, brze tjestenine s vinom i najjednostavnijih palačnika na svijetu. Ručak pripremite brzinski, a zatim uživajte u nekim divnim, brzim i finim okusima.
Sve što će vam trebati za pripremu jednostavnog krumpira koji je hrskav izvana, a kremast iznutra je maslinovo ulje, Dijon senf, sol i papar. U kombinaciju je, naravno, potrebno ubaciti i krumpire, a najbolji izbor bit će manji crveni krumpir.
Prerežite ga na pola, začinite mješavinom dvije žlice maslinovog ulja, dvije žlice senfa te začinima po želji. Sve zajedno ubacite u pećnicu i na 200 stupnjeva pa pecite oko 40 minuta ili dok krumpir ne poprimi zlatnu boju.
Aromatična tjestenina s vinom od vas će zahtijevati također tri vrlo jednostavna sastojka. Pripremite tjesteninu, pola čaše bijelog vina, dvije žlice maslaca i malo parmezana po želji.
Tjesteninu je najprije potrebno skuhati al dente, a prije nego je ocijedite, sačuvajte pola šalice vode u kojoj se kuhala. U veću tavu dodajte pola šalice vina, pustite da zavrije, pa kuhajte još oko dvije minute. Dodajte skuhanu tjesteninu, vodu koju ste sačuvali, maslac, sol i papar. Dobro pomiješajte. Na kraju po želji začinite parmezanom ili nekim drugim ribanim sirom.
Kombinaciji također možete dodati i svježe začinsko bilje poput peršina ili bosiljka, a želite li uživati u nešto bogatijim okusima, tjestenini svakako dodajte i koji režanj češnjaka.
Nakon finog i super jednostavnog ručka, ne preostaje vam drugo već se zasladiti na najbrži mogući način. Ne, nećemo vam savjetovati da pojedete jabuku, već da pripremite zdrave i tako ukusne palačinke.
Sve što vam treba su jaje i banana, a mi smo u kombinaciju odlučili ubaciti i malo cimeta. Pomiješajte jednu veću, zrelu bananu, dva jaja i cimet. Kada ste dobili gustu smjesu, rasporedite je po tavi na kojoj ste najprije otopili kockicu maslaca i pecite svoje palačinke. Palačinke su gotove kada na rubovima poprime boju.
Dodate li ovim palačinkama prašak za pecivo, one će biti nešto prozračnije i još ukusnije, a kombinaciju također možete začiniti i omiljenim orašastim plodovima, kakaom u prahu, komadićima čokolade, vanilijom, suhim voćem ili medom.
Dobar tek!