Recepti Povrće 29. srpnja 2024.

NOVI OKUSI Bruschette s kukuruzom i ricottom

Kruh i pecivo
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
bruschette, kukuruz
Bruschette s kukuruzom
foto: Windy City Dinner Fairy/Pinterest
Hrskavi kruh s mekanom ricottom i slatkim kukuruzom savršena je ljetna kombinacija i gotov u tren oka! Pripremi bruschette s kukuruzom i ricottom po našem receptu...

Znamo, znamo… Kada ti netko spomene bruschette, na tanjuru ti se ukaže hrskavi komad kruha prekriven rajčicama. Međutim, bruschette su mnogo više od toga. Samo treba pustiti mašti na volju.

Savršena ljetna ideja je obogatiti ih kremastom ricottom i sezonskim povrćem. A ovaj smo se put odlučili za kukuruz.

Grilani kukuruz Možda vas zanima... Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom Recepti

Za savršene bruschette potreban je savršen kruh

Ako pripremaš obrok, trebat će ti izdašan kruh. Duguljasti (batard) ili okrugli (boule) od cjelovitih žitarica, narezani na debele kriške, idealni su.

Oba kruha su ukusna i dovoljno čvrsta da izdrže veliku količinu nadjeva. Ako želiš napraviti manje verzije (za snack, primjerice), možeš narezati kriške na četvrtine ili šestine, ili jednostavno uzeti baguetteom. Ovi manji komadi mogu se tostirati u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.

 | Author: Meruyert Gonullu/Pexelsa Pečeni kukuruz foto: Meruyert Gonullu/Pexelsa

Svježi klipovi kukuruza

Iako možeš koristiti smrznuti kukuruz bez previše utjecaja na okus, bolji je svježi koji se reže s klipa neposredno prije kuhanja. Kako? Jednostavno staviš klip kukuruza vertikalno unutar srednje velike zdjele, držeći stabljiku i dopuštajući vrhu klipa da sjedi na dnu zdjele.

Koristiš nož chefa kuhinje za rezanje zrna odozgo (s kraja koji držiš) prema dolje (vrhu u zdjeli), rotirajući klip kako bi obrezao sve strane.

Ne gasi ekran dok kuham

Bruschette s kukuruzom i ricottom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kruh 8 kriška
  • Ricotta 200 g
  • Kukuruz 2 kom
  • Luk 0,50 kom
  • Maslac 2 žlica
  • Metvica
  • Sol 0,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
Postupak
  1. Nareži kruh na debele kriške i tostiraj ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 10-15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe.


  2. U međuvremenu, očisti i operi kukuruz i nareži zrna s klipa. Nasitno nasjeckaj luk.


  3. U velikoj tavi otopi maslac na srednjoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i pirjaj dok ne postane mekan i proziran, oko 5 minuta.


  4. Dodaj zrna kukuruza u tavu i pirjaj još 5 minuta, dok kukuruz ne postane mekan i zlaćane boje.


  5. Makni tavu s vatre i umiješaj nasjeckanu svježu mentu. Dodaj sol i papar po ukusu.


  6. Na tostirane kriške kruha namaži sloj ricotte, a zatim na to stavi pirjani kukuruz s lukom.


  7. Posluži dok je toplo.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

261 kcal

13 %

MASTI

16,00 g

22 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

18,00 g

6 %

PROTEINI

15,00 g

30 %

Isprobaj i ove recepte za prefine bruschette!

Možda vas zanima... Neodoljive bruschette idealan su proljetni zalogaj Recepti Možda vas zanima... Uživaj u bruschettama s pestom i rajčicama Recepti Brusketi recept Možda vas zanima... Bruskete - 10 hrskavih recepata koje obožava i Martha Stewart Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.