Znamo, znamo… Kada ti netko spomene bruschette, na tanjuru ti se ukaže hrskavi komad kruha prekriven rajčicama. Međutim, bruschette su mnogo više od toga. Samo treba pustiti mašti na volju.
Savršena ljetna ideja je obogatiti ih kremastom ricottom i sezonskim povrćem. A ovaj smo se put odlučili za kukuruz.
Za savršene bruschette potreban je savršen kruh
Ako pripremaš obrok, trebat će ti izdašan kruh. Duguljasti (batard) ili okrugli (boule) od cjelovitih žitarica, narezani na debele kriške, idealni su.
Oba kruha su ukusna i dovoljno čvrsta da izdrže veliku količinu nadjeva. Ako želiš napraviti manje verzije (za snack, primjerice), možeš narezati kriške na četvrtine ili šestine, ili jednostavno uzeti baguetteom. Ovi manji komadi mogu se tostirati u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
Pečeni kukuruz
Svježi klipovi kukuruza
Iako možeš koristiti smrznuti kukuruz bez previše utjecaja na okus, bolji je svježi koji se reže s klipa neposredno prije kuhanja. Kako? Jednostavno staviš klip kukuruza vertikalno unutar srednje velike zdjele, držeći stabljiku i dopuštajući vrhu klipa da sjedi na dnu zdjele.
Koristiš nož chefa kuhinje za rezanje zrna odozgo (s kraja koji držiš) prema dolje (vrhu u zdjeli), rotirajući klip kako bi obrezao sve strane.
Isprobaj i ove recepte za prefine bruschette!