gastro postao
Isprobajte nešto novo i razveselite svoj tanjur koloritom!
Vrijeme je za promjene! Ok, odojak omotan slaninom i nije baš neka promjena, ali odojak s mnoštvom povrća jest! Zato predlažemo ovaj veseli ručak prepun boja, okusa i mirisa. Poslužite da uz sezonsku salatu i razveselite ukućane kombinacijom, ne samo boja, već i okusa!
Sastojci:
- 200 g cherry rajčica (svježih)
- 200 g mini šampinjona (prepolovljenih)
- 2 veće žute paprike, narezane na trakice
- 1 manja butternut tikva, oguljena i narezana na kockice (oko 300 g)
- 2 glavice brokule, natrgati cvjetiće
- 2 veća luka, narezana na veće komade
- 60 ml maslinovog ulja
- Sol i papar
- 450 g slanine, narezane na tanke šnite
- 600 g filea od odojka
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva
- U posudu za pečenje, na papir za pečenje, poslagati u redovima sve povrće. Pokapati ga maslinovim uljem, posoliti i popapriti.
- Na dasku poslagati slaninu jedan komad do drugog i staviti na nju file; posoliti i popapriti meso te zamotati slaninom i staviti tako zamotano na povrće (na sredinu posude za pečenje) i peći sve zajedno 25 - 30 minuta, odnosno, dok meso i povrće ne budu lijepo pečeni.
- Pečeno meso i povrće izvaditi iz pećnice i ostaviti 10 minuta da odmori pa meso narezati na komade od otprilike 2 - 3 cm širine.
Poslužiti toplo, oko svakog komada mesa stavite nekoliko komadića sveg povrća i poslužite uz svježu sezonsku salatu!