gastro postao
Isprobaj nešto novo i razigraj svoj tanjur veselim bojama raznog povrća
Vrijeme je za promjene! Ok, odojak omotan slaninom i nije baš neka promjena, ali odojak s mnoštvom povrća jest! Zato predlažemo ovaj veseli ručak prepun boja, okusa i mirisa. Posluži ga uz sezonsku salatu i razveseli ukućane odličnom kombinacijom, ne samo boja, već i okusa!
Odojak, slanina i povrće duginih boja
Sastojci:
- 200 g cherry rajčica (svježih)
- 200 g mini šampinjona (prepolovljenih)
- 2 veće žute paprike, narezane na trakice
- 1 manja butternut tikva, oguljena i narezana na kockice (oko 300 g)
- 2 glavice brokule, natrgati cvjetiće
- 2 veća luka, narezana na veće komade
- 60 ml maslinovog ulja
- sol i papar
- 300 g slanine, narezane na tanke šnite
- 600 g filea od odojka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva.
- U posudu za pečenje, na papir za pečenje, poslaži u redovima svo povrće. Pokapaj ga maslinovim uljem, posoli i popapri.
- Na dasku poslagaži slaninu jedan komad do drugog i staviti na nju file - posoli i popapri meso te zamotaj u slaninu i postavi tako zamotano na povrće (na sredinu posude za pečenje). Peci sve zajedno oko 45 minuta, odnosno dok meso i povrće ne budu lijepo pečeni.
- Pečeno meso i povrće izvadi iz pećnice i ostavi 10 minuta da odmori pa meso nareži na komade od otprilike 2 - 3 cm širine.
- Posluži toplo, a oko svakog komada mesa stavite nekoliko komadića povrća i posluži uz svježu sezonsku ili francusku salatu.