Recepti 458 prikaza 30. prosinca 2016.

Odojak omotan slaninom s povrćem u duginim bojama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte nešto novo i razveselite svoj tanjur koloritom!

Vrijeme je za promjene! Ok, odojak omotan slaninom i nije baš neka promjena, ali odojak s mnoštvom povrća jest! Zato predlažemo ovaj veseli ručak prepun boja, okusa i mirisa. Poslužite da uz sezonsku salatu i razveselite ukućane kombinacijom, ne samo boja, već i okusa!

Sastojci:

  • 200 g cherry rajčica (svježih)
  • 200 g mini šampinjona (prepolovljenih)
  • 2 veće žute paprike, narezane na trakice
  • 1 manja butternut tikva, oguljena i narezana na kockice (oko 300 g)
  • 2 glavice brokule, natrgati cvjetiće
  • 2 veća luka, narezana na veće komade
  • 60 ml maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 450 g slanine, narezane na tanke šnite
  • 600 g filea od odojka

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva
  2. U posudu za pečenje, na papir za pečenje, poslagati u redovima sve povrće. Pokapati ga maslinovim uljem, posoliti i popapriti. 
  3. Na dasku poslagati slaninu jedan komad do drugog i staviti na nju file; posoliti i popapriti meso te zamotati slaninom i staviti tako zamotano na povrće (na sredinu posude za pečenje) i peći sve zajedno 25 - 30 minuta, odnosno, dok meso i povrće ne budu lijepo pečeni.
  4. Pečeno meso i povrće izvaditi iz pećnice i ostaviti 10 minuta da odmori pa meso narezati na komade od otprilike 2 - 3 cm širine.

Poslužiti toplo, oko svakog komada mesa stavite nekoliko komadića sveg povrća i poslužite uz svježu sezonsku salatu! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.