gastro postao
Dnevna doza jeseni, čak i u ljetnim mjesecima
Ako ste i vi jedna od onih osoba koje obožavaju jesen i jedva čekaju uživati u hladnijim danima, šarenoj prirodi i šuškavom lišću pod čizmama, niste jedini. Samo nekoliko kapi kiše i nešto niže temperature dovoljne su da i usred ljeta stvore osjećaj sezone pred nama. Ništa ne govori jesen kao miris cimeta, a ovoga puta smo ga spojili sa svima omiljenim palačinkama.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 1 žlica cimeta
- 250 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 žlice otopljenog maslaca
Priprema:
- U posudi prvo pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te u sredini smjese napravi udubinu.
- U udubinu dodaj jaje, mlijeko i otopljeni maslac. Sastojke miješaj pjenjačom dok ne dobiješ gustu smjesu.
- U posebnu posudicu odmjeri nekoliko žlica smjese i u nju umiješaj cimet.
- Palačinke peci na srednje jakoj temperaturi. Kada smjesu izliješ na tavu, pomoću žlice smjesom s cimetom napravi spiralu preko cijele gornje strane palačinke.
- Kada je rub palačinke poprimio zlatnu boju i broj mjehurića na površini palačinke se smanjio, okreni ju na drugu stranu i peci još 30-ak sekundi.
- Palačinke posluži same ili u kombinaciji s džemom od šljiva te ne zaboravi pripremiti i šalicu omiljenog čaja koji te podsjeća na jesenske dane.
Isprobaj i ove recepte s mirisnim cimetom: