Recepti 17. kolovoza 2021.

Palačinke s cimetom kao najava jeseni

SHUTTERSTOCK Palačinke s cimetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Dnevna doza jeseni, čak i u ljetnim mjesecima

Ako si i ti jedna od onih osoba koje obožavaju jesen i jedva čekaju uživati u hladnijim danima, šarenoj prirodi i šuškavom lišću pod čizmama, nisi sama. Samo nekoliko kapi kiše i nešto niže temperature dovoljne su da i usred ljeta stvore osjećaj sezone pred nama. Ništa ne govori jesen kao miris cimeta, a ovoga puta smo ga spojili sa svima omiljenim palačinkama. 
 

Možda vas zanima... Ovo su tri zlatna pravila za pripremu palačinki Špajza
 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca

Priprema:

  1. U posudi prvo pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te u sredini smjese napravi udubinu.
  2. U udubinu dodaj jaje, mlijeko i otopljeni maslac. Sastojke miješaj pjenjačom dok ne dobiješ gustu smjesu. 
  3. U posebnu posudicu odmjeri nekoliko žlica smjese i u nju umiješaj cimet. 
  4. Palačinke peci na srednje jakoj temperaturi. Kada smjesu izliješ na tavu, pomoću žlice smjesom s cimetom napravi spiralu preko cijele gornje strane palačinke.
  5. Kada je rub palačinke poprimio zlatnu boju i broj mjehurića na površini palačinke se smanjio, okreni ju na drugu stranu i peci još 30-ak sekundi. 
  6. Palačinke posluži same ili u kombinaciji s džemom od šljiva te ne zaboravi pripremiti i šalicu omiljenog čaja koji te podsjeća na jesenske dane. 

Isprobaj i ove recepte s mirisnim cimetom: 

pohani kruh Možda vas zanima... Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak Recepti Možda vas zanima... Još bolji doručak uz pržene banane s cimetom Recepti Možda vas zanima... Ovo su slatki recepti za najveće obožavatelje cimeta! Recepti Možda vas zanima... Jednostavan (i mirisan) kolač s jabukom i cimetom Recepti Možda vas zanima... Isprobaj mirisne blondies inspirirane cimet rolicama Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.