Recepti 13. listopada 2014.

Pileći specijalitet s pancetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto pilećih prsa (koja moraju biti bez kože i kostiju) možete upotrijebiti i pileće batake

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 382

Potrebno vam je

  • pšenično brašno, bijelo
  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 grančica ružmarin
  • 60 g panceta
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 125 ml vinski ocat, bijeli
  • 6 filet inćun
  • 4 režanj češnjak

Priprema

  1. Pospite malo brašna po mesu. U tavi zagrijte žlicu maslaca i ružmarin. Kad maslac dobije zagasitožutu boju, izvadite ružmarin pa ubacite piletinu i pancetu.
  2. Pirjajte dok piletina ne bude popržena. Izvadite piletinu i pancetu te odložite u toplu pećnicu. Posolite i popaprite.
  3. U tavu ulijte ocat te dobro izmiješajte. Ubacite inćune i miješajte dok se ne rastope. Umiješajte češnjak i preostali maslac te kuhajte dok se mješavina ne zgusne. Ubacite piletinu i pancetu te kuhajte još 10-15 minuta.

Umjesto pilećih prsa (koja moraju biti bez kože i kostiju) možete upotrijebiti i pileće batake

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.