gastro postao
Umjesto pilećih prsa (koja moraju biti bez kože i kostiju) možete upotrijebiti i pileće batake
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 382
Potrebno vam je
- pšenično brašno, bijelo
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 žlica maslac, slani
- 2 grančica ružmarin
- 60 g panceta
- sol
- svježe mljeveni papar
- 125 ml vinski ocat, bijeli
- 6 filet inćun
- 4 režanj češnjak
Priprema
- Pospite malo brašna po mesu. U tavi zagrijte žlicu maslaca i ružmarin. Kad maslac dobije zagasitožutu boju, izvadite ružmarin pa ubacite piletinu i pancetu.
- Pirjajte dok piletina ne bude popržena. Izvadite piletinu i pancetu te odložite u toplu pećnicu. Posolite i popaprite.
- U tavu ulijte ocat te dobro izmiješajte. Ubacite inćune i miješajte dok se ne rastope. Umiješajte češnjak i preostali maslac te kuhajte dok se mješavina ne zgusne. Ubacite piletinu i pancetu te kuhajte još 10-15 minuta.
Umjesto pilećih prsa (koja moraju biti bez kože i kostiju) možete upotrijebiti i pileće batake
Izvor Skuhatćute