Recepti Desert 02. svibnja 2025.

Pita od rabarbare je savršen proljetni slatki užitak

Desert
20 MIN
100 MIN
8
SREDNJE
rabarbara, pita od rabarbare
Pita od rabarbare
foto: Maximilian Zahn/Unsplash
Sezona je rabarbare, te vrlo zdrave biljke koju obožavamo u raznim slasticama. A pita od rabarbare nam je omiljena i zato donosimo ovaj odličan recept!

Od travnja do lipnja otprilike traje sezona rabarbare, zeljaste biljke krupnih listova, od koje koristimo divne ružičaste stabljike koje su slasna kombinacija slatkog i kiselog. Rabarbara je odlična za pripremu kompota, džema, kolača... Jedna od najpopularnijih slastica s rabarbarom je - pita od rabarbare od koje je slađa samo - pita od rabarbare i jagoda!

Imamo odličan recept po kojem će ti pita od rabarbare, koja sadrži samo nekoliko jednostavnih sastojaka, ispasti savršeno naš svaki put. Isprobaj naš recept i javim nam svoje dojmove!

rabarbara, pita od rabarbare | Author: Maximilian Zahn/Unsplash Pita od rabarbare foto: Maximilian Zahn/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pita od rabarbare
20 MIN
pripreme
100 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Rabarbara 900 g
  • Šećer 1,50 šalica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 0,25 šalica
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Sol 0,25 žličica
  • Prhko tijesto 900 g
  • Oštro brašno
  • Maslac 2 žlica
  • Jaje 2 kom
  • Šećer u prahu
Postupak
  1. U veilkoj zdjeli pomiješaj narezanu rabarbaru, šećer, gustin, sok od limuna i sol. na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj prhko tijesto na dva kruga promjera cca 30 cm.


    rabarbara, pita od rabarbare



  2. Jedan krug tijesta stavi u namašćeni i pobrašnjeni kalup za pite promjera 22-23 cm. Stavi nadjev od rabarbare i preko njeg a drugi krug tijesta.


    rabarbara, pita od rabarbare


    Presavij rubove tijesta tako da se dobro spoje.

    Oštrim nožem napravi oko 5 rupica u gornjem dijelu tijesta kako bi kroz njih mogla izaći para tijekom pečenja.

    Tako prirpemljenu pitu prije pečenja stavi u zamrzivač na 30-ak minuta.


  3. Peci sat vremena u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva, prekrij pitu aluminijskom folijom.

    Nakon 1 sat makni foliju i peci još otprilike pola sata do 40 minuta, s tim da provjeravaš pitu svakih 10 minuta.


  4. Pitu izvadi iz pećnice i pusti da se potpuno ohladi.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

261 kcal

13 %

MASTI

6,00 g

8 %

KOLESTEROL

0,30 g

0 %

UH

50,00 g

18 %

PROTEINI

2,00 g

4 %

Isprobaj i ove slastice u kojima je rabarbara glavna zvijezda!

Rabarbara, limuni i naranče Možda vas zanima... Desert od rabarbare i limuna gotov za 20 minuta! Recepti Lagana panna cotta s jogurtom Možda vas zanima... Lagana panna cotta s grčkim jogurtom by Jamie Oliver Recepti Možda vas zanima... Sezona je rabarbare i pravo vrijeme za pripremu džema Recepti Možda vas zanima... Rabarbara - slatko kiselo zaboravljeno savršenstvo Špajza Možda vas zanima... Prepustite se novim okusima: Rabarbara i vanilija Recepti Jagode Možda vas zanima... Mini kolači od jagode i rabarbare za prste polizati None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.