Goi Ga - hrskava vijetnamska salata s piletinom izvrstan je brz i lagan obrok u kojem možeš iskoristiti ostatak piletine od jučerašnjeg ručka. Imamo super recept!
Stalno smo u potrazi za brzim, jednostavnim i finim jelima čije recepte isprobavamo i pripremamo za brzi ručak ili večeru. Upravo takvo jelo je i Goi Ga, prefina hrskava vijetnamska salata s piletinom koja je odlična prilika da iskoristimo ostatke pečene (ili kuhane) piletine od dan ranije. A zna se da hranu ne bacamo...
Ova divna hrskava vijetnamska salata s piletinom toliko će ti se svidjeti da ćeš ponekad samo zbog nje peći piletinu. A odlična je za ponijeti na posao!
Recept za hrskavu vijetnamsku salatu s piletinom je u nastavku...
Hrskava vijetnamska salata s piletinom
foto: A Peachy Plate/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Goi Ga - hrskava vijetnamska salata s piletinom
20 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Šećer
2
žličica
Riblji umak
3
žlica
Sok od limete
1,50
žlica
Ocat
1,50
žlica
Voda
1
žlica
Serrano papričica
1
kom
Češnjak
1
režanj
Suncokretovo ulje
1
žličica
Ljutika
2
kom
Sol
Kupus
0,50
kom
Mrkva
2
kom
Ljubičasti luk
0,50
kom
Korijander - listići
0,25
šalica
Listići svježe mente
0,25
šalica
Pečena piletina - ostaci
3
šalica
Maslinovo ulje
2
žlica
Kikiriki - prženi, slani
3
žlica
Kriške limete
Postupak
U zdjelici pomiješaj šećer, riblji umak, sok od limete, ocat, vodu, usitnjenu ljutu papričicu i usitnjeni češnjak i miješaj dok se šećer potpuno ne rastopi. Pusti da dresing odstoji oko 5 minuta kako bi se svi okusi lijepo proželi.
U maloj pposudi ugrij suncokretovo ulje, poprži ljutku na visokoj temperaturi, uz stalno miješanje, dok se luk ne zazlati, 3-4 minute.
Prženu ljutiku stavi na kuhinjski ubros da upije višak masnoće, posoli i pusti da se ohladi.
U velikoj zdjeli izmiješaj kupus narezan na tanke trakice, naribanu mrkvu (ili narezanu na julienne), ljubičasti luk narezan na tanke polumjesece, grubo nasjeckane listiće svježeg korijandera i mente i usitnjenu pečenu piletinu. Dodaj malsinovo ulje i dresing i dobro sve izmiješaj.
Salatu posluži posutu grubo nasjeckanim kikirikijem i prženom ljutikom, s kriškama limete sa strane.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
429 kcal
21 %
MASTI
27,90 g
38 %
KOLESTEROL
0,09 g
0 %
UH
19,75 g
7 %
PROTEINI
35,00 g
70 %
U hrskavu vijetnamsku salatu s piletinom možeš dodati i ljubičasti kupus (dio 'običnog' kupusa zamijeniti ljubičastim) radi još boljeg, šarenijeg izgleda i dodatnog okusa.