Recepti 13. listopada 2014.

Prženo povrće s tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mediteranska egzotika na vašem tanjuru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 531

Potrebno vam je

  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom patlidžan
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 500 g pasirana rajčica (passata)
  • 200 g sirni namaz (20% m u st)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 375 g tjestenina s jajima
  • bosiljak, vezica
  • 2 kom tikvice, zelene

Priprema

  1. Stavite povrće(crvena paprika bez jezgre i sjemenki, narezana na komade) na papir za pečenje te ga kistom premažite s malo ulja. Pecite ga na zagrijanom roštilju približno 10 minuta i okrećite s vremena na vrijeme, sve dok povrće ne omekša i malo potamni.
  2. Stavite pasiranu rajčicu i kremasti sir u lonac i kuhajte ih zajedno, miješajući sve dok se dobro ne povežu. Umiješajte povrće i dobro začinite.
  3. U međuvremenu stavite tjesteninu u uzavrelu vodu i kuhajte 8-10 minuta ili dok gotovo ne omekša. Dobro je ocijedite.
  4. Dodajte tjesteninu u smjesu povrća i miješajte da se sve dobro poveže. Premjestite u toplu zdjelu za posluživanje, pospite pinjolima i bosiljkom te odmah poslužite.

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.