gastro postao
Mediteranska egzotika na vašem tanjuru
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 531
Potrebno vam je
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom patlidžan
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 500 g pasirana rajčica (passata)
- 200 g sirni namaz (20% m u st)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 375 g tjestenina s jajima
- bosiljak, vezica
- 2 kom tikvice, zelene
Priprema
- Stavite povrće(crvena paprika bez jezgre i sjemenki, narezana na komade) na papir za pečenje te ga kistom premažite s malo ulja. Pecite ga na zagrijanom roštilju približno 10 minuta i okrećite s vremena na vrijeme, sve dok povrće ne omekša i malo potamni.
- Stavite pasiranu rajčicu i kremasti sir u lonac i kuhajte ih zajedno, miješajući sve dok se dobro ne povežu. Umiješajte povrće i dobro začinite.
- U međuvremenu stavite tjesteninu u uzavrelu vodu i kuhajte 8-10 minuta ili dok gotovo ne omekša. Dobro je ocijedite.
- Dodajte tjesteninu u smjesu povrća i miješajte da se sve dobro poveže. Premjestite u toplu zdjelu za posluživanje, pospite pinjolima i bosiljkom te odmah poslužite.
Izvor "Kuharica za dijabetičare"