gastro postao
                                            
                                        
                                    Maštoviti zalogajčići od luka nadjeveni lučicom i kiselim vrhnjem
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 13
Potrebno vam je
- 5 kom luk ,crveni
 - 5 kriška panceta
 - 1 prstohvat ružmarin
 - 1 mala žlica češnjak u prahu
 - 3 žlica ulje maslinovo
 - parmezan
 - 1 dl vrhnje kiselo (12% masti)
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - majčina dušica
 - 2 kom lučice
 
Priprema
- Luk očistite od ljuske i stavite kuhati glavice. Kad voda zavrije, kuhajte ga 10-ak minuta. Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se malo ohladi.
 - Nožem odrežite vrhove. Sredinu izdubite pazeći da vrhovi ostanu neoštećeni. Omotajte svaku glavicu ploškom pancete, učvrstite čačkalicama i složite u lim obložen papirom za pečenje.
 - Nasjeckajte ukiseljene lučice, unutrašnost i vrhove luka. Zagrijte u dubljoj tavi malo ulja i prepržite sjeckani luk 2-3 minute. Maknite s vatre. Umiješajte lučice, kiselo vrhnje, majčinu dušicu, sol i papar.
 - Smjesom nadjenite svaku glavicu luka. Pospite ih ribanim parmezanom i položite preko svake grančicu ružmarina. Pecite ih 20-ak minuta na 200°C.
 
Izvor Skuhatćute