Recepti 21. veljače 2023.

Savršen ručak: raskošna juha s palačinkama

Juha s palačinkama
Juha s palačinkama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept za Flädlesuppe, njemačku juhu od palačinki, je ludo ukusan alpski klasik napravljen od svilenkaste, domaće goveđe juhe i slanih trakica palačinki! Ova je juha često na meniju u restoranima u stilu planinskih kuća u njemačkim planinama

Flädlesuppe, poznat i kao Fladlesuppe ili Flädle, njemačka je juha od palačinki - autentično jelo iz južne Njemačke. Popularni njemački recept za juhu potječe iz regije Schwaben, a sastoji se od tankih slanih palačinki začinjenih svježim začinskim biljem.

Ova juha, koju bi mogla zavoljeti čak i djeca koja u pravilu mrze juhe, omiljena je svima. Samo zamisli da si negdje u planinama, u nekoj toploj planinskoj kući nakon skijanja i da je sve što ti zapravo treba - okrjepljujuća i zasitna juha s palačinkama! 

Uz kuhanu zdjelu ove ukusne, domaće goveđe juhe i slanih palačinki sa začinskim biljem, kraj i najnapornijeg dana izgledat će puno ljepše.

 

Domaća juha Možda vas zanima... Iz bakine kuhinje: domaća goveđa juha Recepti

 

Juha s palačinkama | Author: Shutterstock Goveđa juha s palačinkama i začinskim biljem foto: Shutterstock

Juha s palačinkama od začinskog bilja

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g mesa za juhu (najbolje govedine s gosti)
  • ½ žličice zrna papra
  • lovorov list
  • 1 luk
  • sol i papar
  • 1 svežnjić povrća za juhu
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g nasjeckanog začinskog bilja po želji
  • 60 g maslaca
  • 4 žlice peršina

 

Juha Možda vas zanima... Goveđa juha s grahom na španjolski način Recepti

 

Priprema:

  1. Luk oljušti i raspolovi. Potom ga zajedno s mesom, zrnima papra, lovorovim listom i žličicom soli stavi u hladnu vodu. Pusti da zakipi pa ukloni nastalu pjenu. Ostavi da lagano ključa na umjerenoj vatri oko sat vremena, dok se meso ne skuha.
  2. U međuvremenu, operi povrće za juhu, očisti ga, usitni i posljednjih pola sata kuhaj s mesom. 
  3. Za palačinke pomiješaj brašno s jajima, mlijekom i solju te ostavi da odstoji 15-ak minuta. Temeljac začini te procijedi. Meso ostavi sa strane.
  4. Začinsko bilje pomiješaj s tijestom za palačinke. Maslac zagrij u tavi te isprži palačinke. Smotaj ih dok su još tople. Potom ih nareži na tanke rezance, razdijeli na tanjure i prelij vrućom juhom. Prije posluživanja pospi listićima svježeg peršina. 

Savjet više:
Ako ti ostane temeljca, možeš ga iskoristiti sutradan za juhu. Samo mu dodaj tjesteninu ili žličnjake te po potrebi još začini.

 

Možda vas zanima... Goveđa juha s kukuruznim žličnjacima Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:50 21. Veljača 2023.

    Super