Ovaj recept za Flädlesuppe, njemačku juhu s palačinkama, ludo je ukusan alpski klasik koji se sastoji od svilenkaste, domaće goveđe juhe i slanih trakica palačinki!
Flädlesuppe, poznat i kao Fladlesuppe ili Flädle, njemačka je juha s palačinkama - autentično jelo iz južne Njemačke. Popularni njemački recept za juhu potječe iz regije Schwaben, a sastoji se od tankih slanih palačinki začinjenih svježim začinskim biljem.
Ova juha, koju bi mogla zavoljeti čak i djeca koja u pravilu mrze juhe, omiljena je svima. Samo zamisli da si negdje u planinama, u nekoj toploj planinskoj kući nakon skijanja ili pak šetnje šumom i da je sve što ti zapravo treba - okrepljujuća i zasitna juha s palačinkama!
Uz zdjelu ove ukusne, domaće goveđe juhe i slanih palačinki sa začinskim biljem, i kraj najnapornijeg dana izgledat će puno ljepše.
Goveđa juha s palačinkama i začinskim biljem
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Juha s palačinkama
25 MIN
pripreme
120 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Govedina
500
g
Papar u zrnu
0,50
žličica
Lovorov list
1
kom
Luk
1
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Povrće za juhu
1
svežanj
Brašno
100
g
Jaje
2
kom
Mlijeko
500
ml
Svježe začinsko bilje - nasjeckano
50
g
Maslac
60
g
Listići svježeg peršina
4
žlica
Postupak
Luk oljušti i raspolovi. Potom ga zajedno s mesom, zrnima papra, lovorovim listom i žličicom soli stavi u hladnu vodu. Pusti da zakipi pa ukloni nastalu pjenu. Ostavi da lagano ključa na umjerenoj vatri oko sat vremena.
U međuvremenu, operi povrće za juhu, očisti ga, usitni i posljednjih pola sata kuhaj s mesom.
Za palačinke pomiješaj brašno s jajima, mlijekom i solju te ostavi da odstoji 15-ak minuta. Temeljac začini te procijedi. Meso ostavi sa strane.
Začinsko bilje pomiješaj s tijestom za palačinke. Maslac zagrij u tavi te isprži palačinke. Smotaj ih dok su još tople. Potom ih nareži na tanke rezance, razdijeli na tanjure i prelij vrućom juhom. Prije posluživanja pospi listićima svježeg peršina.
Ako ti ostane temeljca, možeš ga iskoristiti sutradan za juhu. Samo mu dodaj tjesteninu ili žličnjake te po potrebi još začini.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.