Recepti Piletina 13. travnja 2024.

IDEJE ZA RUČAK Pileći zabatci na 3 načina

piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
Pileći zabatci - sočni i puni okusa
foto: Thinkstock
Malo je namirnica koje su svestrane, zdrave i bogate vitaminima i mineralima kao što je to piletina. I zato je iskoristi na najbolji način, posebno sočne pileće zabatke za koje ti donosimo 3 odlična recepta

Piletina je veoma zahvalna namirnica. Osim što se može pripremati na bezbroj načina i u bilo koje doba godine, njene kvalitete nisu isključivo vezane uz kulinarstvo. Naime, ona je jedno od najzdravijih jela zbog činjenice da sadrži puno minerala i vitamina kao što su vitamini A, B6 i B12, niacin te minerali poput željeza, cinka, magnezija i kalija. 

Piletina ima odličan okus

Nadalje, obzirom da sadrži veoma male količine natrija, mogu ju konzumirati i oni koji pate od hipertenzije, prenosi Healthline. No, ako ti sve to nije dovoljno, činjenica je da piletina sadrži i nizak udio kolesterola, niži u odnosu na ostala mesa i zato je izvrsna namirnica ako želiš lagan, a ukusan recept.

Većini na spomen piletine na pamet odmah dođu pileća prsa i zamamni recepti s njima, no u nastavku ovoga teksta mi smo se odlučili okrenuti nešto jeftinijim, ali jednako finim pilećim zabatcima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Hrskavi aromatični pileći zabatci foto: Guliver/Shutterstock

Hrskavi aromatični pileći zabatci

Ovaj ručak dolazi uz obilje finoga i zdravoga povrća. Možeš ga i personalizirati dodavanjem omiljenih ili izuzimanjem namirnica koje ti ne odgovaraju. Na koncu, hrskava piletina glavna je zvijezda recepta!

aromaticna piletina.jpg Možda vas zanima... Danas ručamo: Hrskava aromatična piletina Recepti

 | Author: Shutterstock Pileći zabatci s limunom i timijanom foto: Shutterstock

Pileći zabatci s limunom i timijanom

Osim što su jeftini, pileći zabatci također su i brzo gotovi zato će ovo jelo biti izvrsno u ono vrijeme kada i nisi toliko raspoložena za kuhanje. Upute su jednostavne, potrebno je samo da obučeš pregaču i podigneš rukave...

Možda vas zanima... Slasni pileći zabatci s limunom i timijanom Recepti

Paprikaš | Author: Stockfood Pileći paprikaš foto: Stockfood

Pileći paprikaš

Nakon dva fina i pečena jela, vrijeme je za jedno na žlicu. Ovaj pileći paprikaš jako je ukusan, a uz njega kao prilog možeš poslužiti rižu, tjesteninu, pire krumpir ili ga upotpuniti noklicama.

Pileći paprikaš Možda vas zanima... Pileći paprikaš: Ručak za čistu peticu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.