Želiš li pečenom mesu ili ribi dati poseban okus, probaj ovu jednostavnu, ali efektnu kombinaciju cherry rajčica, inćuna i Dijon senfa
Kad pečeš ili roštiljaš meso, rezultat je dobar, ali okus je uvijek isti. Zato je ponekad dobro malo iznenaditi nepce, ponuditi mu nešto ukusno, ali neočekivano.
Ovim ćeš preljevomod cherry rajčica postići upravo takav efekt. Savršeno se slaže s debljim komadima mesa jer će njegov oštar okus ući u sve pore. Nakon što ga pripremiš, preljev žlicom nanesi na pečeni odrezak ili svinjetinu.
Ovaj preljev možeš koristiti i s ribama s gradela, a jednako će se dobro sljubiti i s piletinom sa žara.
Cherry rajčice bogatije su okusom od 'običnih' rajčica
foto: Polina Kovaleva/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Preljev od cherry rajčica za meso i ribu
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
2
žlica
Inćuni
1
kom
Češnjak
2
režanj
Cherry rajčice
2
šalica
Sol
0,50
šalica
Vinski ocat
1
žlica
Senf
0,50
žličica
Postupak
Zagrij maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Filet inćuna zgnječi žlicom u pastu i umiješaj u maslinovo ulje u tavi.
Dodaj 2 nasitno nasjeckana režnja češnjaka i dnstaj uz stalno miješanje 1 minutu. Dodaj rajčice i sol. Povremeno miješajući, kuhaj dok rajčice ne omekšaju i neke od njih puknu, 6-8 minuta.
Ukloni tavu s vatre, pa umiješaj vinski ocat od crvenog vina, (dijon) senf i maslinovo ulje. Preljev žlicom nanesi na meso ili ribu.
isprobaj i ove genijalne recepte s cherry rajčicama...