gastro postao
Pripremite domaće tagliatelle koje će vašem jelu dati poseban okus
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1023
Tjestenina
- 250 g oštro brašno
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Umak
- 1 vezica peršin, list
- 1 kom češnjak
- 1 žlica čili papričica
- 100 ml ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- parmezan
Priprema
- U veću plastičnu zdjelu stavite brašno, dodajte jaja i rukama mijesite dok se sastojci ne povežu.
- Na radnu površinu pospite brašno pa razvaljajte tijesto na 2 mm debljine pa ga nožem ili kotačićem za pizzu narežite na trake široke 2 cm.
- U lonac ulijte 3 l vode i zasolite je kad zakipi. U ključalu vodu ubacite tagliatelle. Kuhajte ih 1 min. Izdvojite šalicu vode u kojoj se tijesto kuhalo. Tijesto ocijedite i ne ispirite.
- Za umak nasjeckajte peršin i češnjak. U plitkom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak pa papričicu te miješajte 1 min. Na to stavite skuhane tagliatelle, dodajte pola šalice vode od kuhanja tijesta, peršin te sol i papar. Sve dobro izmiješajte i poslužite. Jelo pospite ribanim sirom.
Izvor Skuhatćute