Recepti 03. listopada 2014.

Tagliatelle aglio olio e peperoncino - ljuti Sicilijanac

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite domaće tagliatelle koje će vašem jelu dati poseban okus

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1023

Tjestenina

  • 250 g oštro brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Umak

  • 1 vezica peršin, list
  • 1 kom češnjak
  • 1 žlica čili papričica
  • 100 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • parmezan

Priprema

  1. U veću plastičnu zdjelu stavite brašno, dodajte jaja i rukama mijesite dok se sastojci ne povežu.
  2. Na radnu površinu pospite brašno pa razvaljajte tijesto na 2 mm debljine pa ga nožem ili kotačićem za pizzu narežite na trake široke 2 cm.
  3. U lonac ulijte 3 l vode i zasolite je kad zakipi. U ključalu vodu ubacite tagliatelle. Kuhajte ih 1 min. Izdvojite šalicu vode u kojoj se tijesto kuhalo. Tijesto ocijedite i ne ispirite.
  4. Za umak nasjeckajte peršin i češnjak. U plitkom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak pa papričicu te miješajte 1 min. Na to stavite skuhane tagliatelle, dodajte pola šalice vode od kuhanja tijesta, peršin te sol i papar. Sve dobro izmiješajte i poslužite. Jelo pospite ribanim sirom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.